ESTIMULACIÓ COGNITIVA-LES LLUNES

“L’estimulació cognitiva és un conjunt d’exercicis i d’activitats destinades a millorar i mantenir les capacitats mentals d’una persona al llarg del temps. Es basa en els principis de la plasticitat cerebral segons els quals l’exercitació mental modifica i força l’aparició de noves connexions en el cervell.”

Des de sempre a l’escola hem intentat oferir el màxim d’activitats i recursos per fer del procés d’aprenentatge de tots els nens i nenes, un procés el més ric possible! Aquest any hem establert de manera més conscient una hora setmanal d’estimulació cognitiva a l’aula. Amb activitats de caràcter lúdic  portem a terme diferents jocs i propostes per millorar les capacitats mentals dels nens  i nenes tals com la memòria, la concentració o l’atenció.

Després d’aquestes setmanes ens hem adonat que les Llunes els encanten aquestes activitats i hem pensat que era bo compartir-ho amb totes les famílies perquè pugueu, també des de casa, jugar-hi. Algunes de les activitats que fem són:

  • Paraules encadenades ( un infant inicia la ronda dient una paraula, el següent repeteix la paraula i n’afegeix una de nova i així successivament)
  • Paraula – acció: Associem una acció a una paraula en concret, així els podem dir: cada vegada que digui un ANIMAL faràs un pas endavant, quan digui una FRUITA faràs una pas enrere i quan digui un COLOR giraràs sobre teu.
  • El joc de les mentides. Direm un seguit d’afirmacions i els infants hauran de picar de mans cada vegada que una de les afirmació sigui mentida.
  • Jocs de les diferències
  • Laberints
  • Trobar l’intrús
  • Sudokus
  • Jocs de taula com: UNO,DOOBLE, LINCE…

Us animem a provar a casa algunes d’aquestes activitats i de ben segur que passeu una bona estona en família mentre els vostres fills i filles s’enriqueixen a tots nivells.