Les llunes escoltem i ballem

A través del moviment i el contrast podem descriure la música. Aquest trimestre ja hem descobert què és la “Pulsació” i, amb això hem creat un conjunt de moviments. La música, amb les seves parts diferents, ens ha portat a fer una part més estàtica i una altra més dinàmica. Que bé que ens ho hem passat!

En aquest cas hem escoltat “Música per una pantomima” de Mozart. Us en deixem l’enllaç per poder escoltar-la a casa!

Fem música amb el paracaigudes

El paracaigudes aparentment ens pots semblar que és un objecte per treballar la psicomotricitat però ens encanta utilizar-lo per les classes de música. A part de passar-nos-ho molt bé, l’utilitzem per treballar diferents qualitats del so com el ràpid i el lent o el fort i el fluix!

Les llunes toquem instruments

Amb els instruments es poden fer infinitats de coses i treballar la música de diferents maneres. Avui les llunes hem utilitzat els intruments per acompanyar la cançó de les colònies tot portant la pulsació. Ens hem dividit en 3 grups, un per cada part de la cançó, tornada, estrofa i part instrumental.

 

Primeres classes de música de les estrelles a la Sala Polivalent

Ja fa unes setmanes que va començar el curs i les estrelles hem iniciat les classes de música a l’aula polivalent. L’any passat no les podíem realitzar a aquesta aula a causa de les restriccions per la Covid-19, però enguany hem recuperat l’espai i això ens permet ballar, fer rítmica, moviment, tocar instruments… Ens ho passem d’allò més bé!

SEGUIM EL RITME DE LA MÚSICA

Els Sols seguim el ritme de la música amb instruments. Diferenciem els sons curts dels llargs, els sons ràpids dels lents i els forts dels fluixos. Ens agrada molt conèixer instruments nous i experimentar quins sons fan!

Les Estrelles fem servir el moviment del cos per seguir la música. Amb l’audició “Pizzicato”, de Léo Delibes, hem fet una rotllana i amb els dits i les mans hem diferenciat els sons curts dels llargs.

Les Llunes experimentem diferents moviments del cos amb la dansa “Ball dels pollets a la seva closca”, de Ravel-Mussorgsky. Hem interpretat com els pollets surten de l’ou i intenten volar fins que ho aconsegueixen.

A MÚSICA, TREBALLEM AUDICIONS

Els Sols hem conegut l’audició “El Llac dels Cignes”, de Txaikovski. Amb els braços hem simulat que movíem l’aigua del llac. Si la música era tranquil·la, movíem els braços lentament i si la música era ràpida, movíem els braços de pressa perquè hi havia una tempesta i les onades eren molt fortes! Ha estat molt divertit!

Les Estrelles hem treballat la diferència entre lent i ràpid amb la cançó “A poc a poc i de pressa”, de la Dàmaris Gelabert. Ho hem fet amb mocadors de seda de colors i un instrument de percussió: les claus. Ens ha agradat molt!

Les Llunes hem conegut l’audició “El rellotge sincopat”, de Leroy Anderson. Hem seguit el ritme del TIC-TAC i l’hem representat amb les maraques en forma d’ou. Ens ha encantat!

Ens ho passem molt bé fent música!