Estrelles i Llunes: Sessió de futbol sala amb l’AEEDI

Aquesta setmana les Estrelles i les Llunes han tingut una sessió de Psico molt especial, hem fet un entrenament de futbol  sala!

Les monitores i els monitors de l’AEEDI ens van preparar una sessió molt divertida. Primer de tot vam parlar una mica per saber que era el futbol sala i conèixer les seves normes, i després vam pujar a la pista dels grans on ens havien preparat un circuit d’habilitats, jocs amb pilota i per acabar vam fer un PARTIT!

Ens ho vam passar d’allò més bé!

 

VISITEM 1r

Aquest dimecres, els nens i nenes de les Llunes vam fer la tradicional trobada amb l’alumnat de primer per conèixer les aules, patis i espais que ens trobarem el curs vinent i també per resoldre els dubtes i inquietuds que aquest pas en genera! Prèviament a l’hora de l’assemblea vam fer la llista  de preguntes que els volíem fer!

Ens va encantar la visita,  ens ho van explicar tot súper bé i vam provar com de bé seurem el curs vinent a les taules i cadires grans! Estem a punt de deixar de ser Llunes i tenim moltes ganes de fer el pas a primària!

 

TOQUEM INSTRUMENTS

Els Sols i les Estrelles treballem les qualitats del so (altura, timbre, durada, intensitat) amb instruments de percussió indeterminada: maraques (ous), claus, cascavells, caixes xineses, güiros, panderetes, panderos i cròtals.

I les Llunes també toquem instruments! Aprenem les notes de l’escala musical amb xilòfons.

Ens encanta!

Ei 3 anys

Ei 4 anys

Ei 5 anys

EI 5 anys: VISCA LES UNGLES DE COLORS!

Avui les Llunes hem llegit el conte “Visca les ungles de colors!”, una història plena de valors per fomentar la coeducació i trencar amb els estereotips i els rols de gènere.

A partir d’aquí se’ns ha acudit una idea…experimentar amb les laques d’ungles de colors. I la veritat és que ens ho hem passat d’allò més bé i hem posat en pràctica la part més creativa de la ciència!

SORTIDA FIGURES GEOMÈTRIQUES

Aquesta setmana i dins el treball de les formes i les figures geomètriques, l’alumnat d’EI 5 anys, hem fet una sortida per l’entorn de l’escola per tal de trobar figures geomètriques en les cases que ens envolten, el mobiliari urbà o fins i tot en els vehicles estacionats! La veritat és que hem trobat de tot: cubs, prismes, esferes, cons, cilindres i piràmides!

Després de buscar i trobar tot el que veureu a continuació vam anar al parc que hi ha molt a prop de l’escola per passar una estona d’esbarjo ben diferent! Ens va encantar aquesta sortida! Repetirem segur!

DIADA DE SANT JORDI

Avui és un dia especial, sobretot per la nostra Escola. Sempre hem donat molta importància a  la Diada de Sant Jordi i aquest any , malgrat tot, ho hem viscut amb la mateixa il·lusió de sempre!  Hem començat el matí fent un treball manual del drac, que prèviament ens havien preparat  els alumnes de 3r d’ESO i després del pati hem visionat una versió de la llegenda de Sant Jordi, feta també per l’alumnat d’aquest curs. Cal agrair al  del professorat que els ha acompanyat en la preparació de la Diada.

A la tarda, hem fet dos sessions de l’obra de Sant Jordi que portem preparant aquestes dues setmanes pels nostres companys i companyes dels Sols i les Estrelles! Per fi una obra amb públic! Ens ha sortit genial!

I vosaltres famílies, si voleu veure com de bé fem el teatre aquí sota podeu trobar els dos vídeos! També us deixem una galeria amb algunes fotografies de l’activitat que hem fet al matí!

Que acabeu de passar una molt bona diada i un feliç dia de Sant Jordi plens de llibres, roses i molt d’amor!
 

 

EI 5 ANYS A

EI 5 ANYS B

EI 5 ANYS (A): L’HORA DE CIÈNCIA

Durant el segon trimestre,  vam centrar gairebé totes les sessions de ciència  a dur a terme experiments relacionats amb el cos humà! És per això que després de l’aturada de setmana santa, hem reprès l’hora de ciència recuperant les safates i l’experimentació amb imants que tant ens agrada! Aviat us podrem ensenyar nous experiments!

FEM EL MENÚ

Com sabeu, dins l’organització d’aula  els nens i les nenes tenen de manera setmanal o quinzenal unes tasques adjudicades a l’atzar que ens ajuden a tots i totes a tenir cura de l’aula i que ens donen petites responsabilitats que ajuden al bon funcionament del dia a dia! Són els càrrecs! Tenim el secretari/a,  els repartidors/es, ordre i neteja, pati, calendari… però a les Llunes hi ha un càrrec molt important i que els encanta fer: EL MENÚ!

Els encarregats o encarregades del menú, anaven classe per classe a explicar a la resta d’infants de tots els cursos què hi havia de dinar ! Era una molt bona activitat per l’expressió oral i per sortir a veure els companys i companyes d’altres aules! Però amb les noves mesures Covid, ens vam adonar que havíem de repensar l’activitat per poder seguir fent-la sense risc. Així és que aquest any, els encarregats i encarregades del menú el gravem en un fons croma i el pengem al Drive perquè totes les aules tinguin accés al vídeo del dia per saber què hi ha de dinar!

Ens encanta fer-ho d’aquesta manera, tot i que a vegades ens fa més vergonya posar-nos davant la càmera que entrar aula per aula!

 

LES MONES DE LES LLUNES

Aquest any sí que hem pogut fer la mona a l’escola! Us deixem un recull de fotografies perquè pugueu veure com de bé ens han quedat!

A descansar famílies, ens veiem a la tornada!

 

EI 5 ANYS: DIA DE LA DONA

Com sabeu, el passat dia 8 de març vam celebrar el dia de la dona. A la classe de les Llunes vam veure alguns exemples de dones catalanes que havien aconseguit grans fites en ser les primeres dones en moltes coses. També vam estar mirant el llibre de “Dones Olesanes”( on per cert, hi surt l’àvia i la tieta d’alguna lluna) i els vam preguntar a tots i totes si coneixien alguna gran dona i per què consideraven que ho eren.

El resultat el podeu veure aquí mateix en forma de vídeo, esperem que us agradi!

EI 5 ANYS A

EI 5 ANYS B