OBSERVEM EL BOSC

Les Llunes hem aprofitat que els/les alumnnes de 5é de Primària conèixen un lloc, prop de l’Escola , on hi ha un bosc,per fer una activitat d’observació conjunta. Dins el projecte de treball sobre els Ecosistemes hem après que el nostre és el Bosc. Per això ha sigut molt interessant que els companys i companyes més grans ens expliquessin coses sobre ell. Ens han explicat que hi fan allà quan hi van i hem après a mirar-lo amb mirada observadora. Hem aprofitat per adonar-nos de la importància de tenir nets els boscos, es per això que hem aprofitat per recollir les escombraries, que la petjada humana sovint genera i ho deixa allà.

RACONS DE CIÈNCIA

Les Llunes seguim gaudint del treball per racons, que ens permeten adquirir aprenentatge a través de l’experimentació, la manipulació i la deducció. Hem començat a fer nous racons de ciència. Aquests ens creen noves experiències i nous plantejaments a resoldre.

QUADRES COL·LABORATIUS!

El projecte sobre els Ecosistemes està arribant a la seva fi. Una de les últimes activitats dutes a terme  ha sigut fer uns quadres col·laboratius. Entre tots hem buscat diferents obres d’art relacionades amb cadascú dels ecosistemes treballats, aquestes ens han servit d’inspiració per fer les nostres. Cada quadre ha sigut elaborat en grup i de manera lliure amb l’única premissa de pintar-lo amb els colors característics de cada ecosistema. Som uns/es artistes i ens han quedat unes obres molt BONÍQUES!!!

 

PETIT UBINDING!

UBinding és un projecte de recerca de la Universitat de Barcelona, que el seu objectiu és desenvolupar eines per a l’adquisició i la millora de les habilitats lectores.

Aquesta setmana hem començat el petit UBinding a l’aula en sessions col·lectives. Aquestes estan plantejades amb la finalitat d’augmentar la competència lectora del alumnes, tant a nivell de mecànica lectora com de comprensió lingüística d’acord a la seva edat i nivell evolutiu.

Us animem a fer les sessions a casa. És una proposta completament individualitzada i adaptada a cada persona.

Entre tots/es aconseguirem ser uns/es grans lectors/es!!!

 

CAGUEM EL TIÓ

Després de molts dies donant-li  menjar… Avui ha arribat el dia de fer cagar el tió! Hem cantat i picat d’allò més fort… i el resultat ha estat… una llibreta nadalenca i un snack de blat de moro! Ens ha encantat!

Moltes gràcies Tió i fins l’any vinent!

ELS PASTORETS!!!

Tots sabem que no hi ha cap Nadal sense uns bons pastorets! Us presentem, les gravacions dels Pastorets de les Llunes, perquè els gaudiu tant com nosaltres ho vam fer representant-los.

BON NADAL!!!

EI 5anysA

EI 5anysB

JA HAN ARRIBAT ELS TIONS!

Els Tions ja han arribat!!!

Ja han baixat de la muntanya!!!

Els hem anat a buscar al jardinet de l’Escola. Estem molt contentes i contents de tenir un Tió a la classe. Ara caldrà portar-li menjar i cuidar-lo molt perquè ens cagui moltes coses!!!

Quina il·lusió!!!

TALLERS DE SANTA CECÍLIA

El dilluns vàrem viure una tarda diferent i molt musical! Els alumnes de 6EP van venir a realitzar uns tallers musicals a cada aula per celebrar Santa Cecília, patrona de la música, que va ser el 22 de novembre.

Va ser una activitat molt interessant i divertida! Vam cantar, ballar, pintar instruments, fer una maraca…

Gràcies alumnes de 6EP i visca la música!!!

FEM UN VOLCÀ

Aprofitant que estem treballant el projecte “dels ecosistemes”, en el desdoblament de ciències hem experimentat fent un volcà. En un got hem posat aigua i oli (hem vist que no es barregen). Després hem afegit colorant per tintar l’aigua. I finalment hem posat quatre pastilles efervescents. Mireu el resultat: