DIADA DE SANT JORDI

Avui és un dia especial, sobretot per la nostra Escola. Sempre hem donat molta importància a  la Diada de Sant Jordi i aquest any , malgrat tot, ho hem viscut amb la mateixa il·lusió de sempre!  Hem començat el matí fent un treball manual del drac, que prèviament ens havien preparat  els alumnes de 3r d’ESO i després del pati hem visionat una versió de la llegenda de Sant Jordi, feta també per l’alumnat d’aquest curs. Cal agrair al  del professorat que els ha acompanyat en la preparació de la Diada.

A la tarda, hem fet dos sessions de l’obra de Sant Jordi que portem preparant aquestes dues setmanes pels nostres companys i companyes dels Sols i les Estrelles! Per fi una obra amb públic! Ens ha sortit genial!

I vosaltres famílies, si voleu veure com de bé fem el teatre aquí sota podeu trobar els dos vídeos! També us deixem una galeria amb algunes fotografies de l’activitat que hem fet al matí!

Que acabeu de passar una molt bona diada i un feliç dia de Sant Jordi plens de llibres, roses i molt d’amor!
 

 

EI 5 ANYS A

EI 5 ANYS B

EI 5 ANYS (A): L’HORA DE CIÈNCIA

Durant el segon trimestre,  vam centrar gairebé totes les sessions de ciència  a dur a terme experiments relacionats amb el cos humà! És per això que després de l’aturada de setmana santa, hem reprès l’hora de ciència recuperant les safates i l’experimentació amb imants que tant ens agrada! Aviat us podrem ensenyar nous experiments!

FEM EL MENÚ

Com sabeu, dins l’organització d’aula  els nens i les nenes tenen de manera setmanal o quinzenal unes tasques adjudicades a l’atzar que ens ajuden a tots i totes a tenir cura de l’aula i que ens donen petites responsabilitats que ajuden al bon funcionament del dia a dia! Són els càrrecs! Tenim el secretari/a,  els repartidors/es, ordre i neteja, pati, calendari… però a les Llunes hi ha un càrrec molt important i que els encanta fer: EL MENÚ!

Els encarregats o encarregades del menú, anaven classe per classe a explicar a la resta d’infants de tots els cursos què hi havia de dinar ! Era una molt bona activitat per l’expressió oral i per sortir a veure els companys i companyes d’altres aules! Però amb les noves mesures Covid, ens vam adonar que havíem de repensar l’activitat per poder seguir fent-la sense risc. Així és que aquest any, els encarregats i encarregades del menú el gravem en un fons croma i el pengem al Drive perquè totes les aules tinguin accés al vídeo del dia per saber què hi ha de dinar!

Ens encanta fer-ho d’aquesta manera, tot i que a vegades ens fa més vergonya posar-nos davant la càmera que entrar aula per aula!

 

LES MONES DE LES LLUNES

Aquest any sí que hem pogut fer la mona a l’escola! Us deixem un recull de fotografies perquè pugueu veure com de bé ens han quedat!

A descansar famílies, ens veiem a la tornada!

 

EI 5 ANYS: DIA DE LA DONA

Com sabeu, el passat dia 8 de març vam celebrar el dia de la dona. A la classe de les Llunes vam veure alguns exemples de dones catalanes que havien aconseguit grans fites en ser les primeres dones en moltes coses. També vam estar mirant el llibre de “Dones Olesanes”( on per cert, hi surt l’àvia i la tieta d’alguna lluna) i els vam preguntar a tots i totes si coneixien alguna gran dona i per què consideraven que ho eren.

El resultat el podeu veure aquí mateix en forma de vídeo, esperem que us agradi!

EI 5 ANYS A

EI 5 ANYS B

EI ANYS (A): ENS VISITA L’ALBA

En aquesta recta final del projecte, només ens quedava parlar i aprendre coses del sistema digestiu!

Amb la informació que havíem portat de casa vam poder aprendre els conceptes bàsics relacionats amb la digestió i els òrgans que interevenen en ella. Tot i això teníem alguns dubtes i preguntes per resoldre, així que vem contactar amb la mare de la Jana perquè ens donés un cop de mà.

L’Alba és dietista, en sap molt de l’aparell digestiu, doncs ensenya a les persones a menjar de manera correcte i saludable perquè tot funcioni sense problemes.

Moltes gràcies Alba! La teva explicació súper clara i entenedora ens va servir per aprendre de manera molt significativa tot el procés de la digestió !

EI 5 ANYS: EXPERIMENT CIÈNCIA

Aprofitant que durant aquest mes de març hem tingut molt pocs dies de sol, en una de les sessions de ciència els nens i nenes de les llunes vam fer un experiment sobre els núvols i la pluja.

Aquest experiment és senzill, ràpid i amb un resultat sorprenent. Vam reproduir el fenomen de la pluja de manera simple i visual fent servir escuma d’afaitar, aigua i colorant. Els núvols es formen quan el vapor d’aigua s’eleva en l’aire. Quan el vapor colpeja l’aire fred, es converteix en gotes d’aigua o cristalls de gel. Aquestes diminutes gotes d’aigua flotant a l’aire s’ajunten per formar núvols. Quan els núvols s’omplen d’ aiguai no la poden contenir més, l’aigua torna a caure a terra en forma de pluja.

Al realitzar experiments d’aquest tipus fomentem la curiositat, creativitat, desenvolupament del pensament crític i formulació d’hipòtesis, aportant valor a l’autonomia, autoestima i reconeixement personal. Descobrint i reconeixent l’entorn i sentint-se part d’un tot.

 

Ens encanta fer ciència!

SEGUIM EL RITME DE LA MÚSICA

Els Sols seguim el ritme de la música amb instruments. Diferenciem els sons curts dels llargs, els sons ràpids dels lents i els forts dels fluixos. Ens agrada molt conèixer instruments nous i experimentar quins sons fan!

Les Estrelles fem servir el moviment del cos per seguir la música. Amb l’audició “Pizzicato”, de Léo Delibes, hem fet una rotllana i amb els dits i les mans hem diferenciat els sons curts dels llargs.

Les Llunes experimentem diferents moviments del cos amb la dansa “Ball dels pollets a la seva closca”, de Ravel-Mussorgsky. Hem interpretat com els pollets surten de l’ou i intenten volar fins que ho aconsegueixen.

EI 5 ANYS: SISTEMA SOLAR

Malgrat les restriccions derivades de la situació actual, des de l’escola intentem mantenir la relació amb altres grups tot fomentant les activitats 3-18! Aquesta vegada, l’alumnat de primer d’ESO va preparar unes maquetes del sistema solar i ens les van deixar perquè tots els nens i nenes en poguéssim gaudir!

Ens hauria encantat que ens les presentessin en directe, però estem segures que ben aviat ho podrem tornar a fer!

sistema siokla

LA IAIA QUARESMA JA HA ARRIBAT!

Carnestoltes passat, la Quaresma ha arribat.

La Iaia Quaresma ja és aquí! Després de la xerinola del Carnestoltes, la Iaia Quaresma ha vingut a posar ordre tantes setmanes com cames té. Ja li hem tret la primera. Mireu que seriosa i estirada és.