ESCOLTEM SONS SENSE LLUM

Dins el projecte “Llum i so” hem dut a terme una activitat, on hem pogut conèixer de primera mà que és desplaçar-se sense veure-hi. Hem fet parelles i un membre de cada parella es tapava els ulls, l’altre el guiava. A part de donar-nos compte de les dificultats que suposa no veure-hi, hem descobert com s’aguditza el sentit de l’oïda quan no pots fer servir la vista. Ens ha servit per prendre consciència de la importància que tenen els sentits per viure.

PADRINES I PADRINS DE LECTURA!

Hem començat un projecte que ens encanta” les padrines i els padrins de lectura”. Ara que nosaltres acabem Infantil i comencem a llegir de mica en mica, l’ajuda dels nens i nenes de sisè ens anirà d’allò més bé. Es tracta d’una feina molt important, ja que dediquem unes quantes sessions a llegir amb ells i ens motivem moltíssim. Ens acompanyaran en el nostre procés d’aprenentatge de la lectura i amb ells establirem un vincle emocional i d’amistat. Fins a final de curs, compartirem amb ells una hora setmanal i ben segur que en traurem aprenentatges i experiències molt positives i enriquidores.

EXPERIMENTEM AMB EL SO

Dins el projecte de treball “El so i la llum” dos alumnes van portar experiments fets de casa. El primer, consistia a unir dos gots de plàstic de iogurt amb un cordill i veure com el cordill transmet el so de got a got.

En l’altre la vibració que produeix el so d’un altaveu, situat dins un bol, feia moure el gra d’arròs i de sèmola que estava col·locat sobre un paper de film, que cobria el bol.

Ens van semblar molt interessants i hem volgut dur a terme aquestes experiències a tot l’alumnat. Hem gaudit molt descobrint les característiques pròpies del so.

LLUM I COLOR

Les Llunes hem anat al CosmoCaixa de sortida cultural. Ens ho hem passat molt bé fent la visita al museu i hem après molts conceptes sobre la llum al taller que hem fet. Aquesta activitat representa la introducció a la Llum, temàtica en la qual girarà els pròxims dies el nostre projecte de treball.

FELIÇ SANT JORDI

Compartim amb tots vosaltres el treball que els infants d’educació infantil han elaborat pels Jocs Florals de l’escola. Enguany, l’hem dedicat a les emocions que se’n deriven dels personatges de la Llegenda de Sant Jordi: la por que sentien els vilatans del poble, la tristesa dels reis i la princesa per haver d’anar fins a la cova del drac i la ràbia o enuig del drac quan la gana li feia destruir el poble.

PREPAREM L’OBRA DE SANT JORDI!

Les Llunes estem assajant de valent l’obra de teatre de sant Jordi. Estem molt il·lusionats i il·lusionades per representar la llegenda de Sant Jordi. Ens ho estem passant molt bé preparant la representació. No us poseu nerviosos i nervioses que queda poc pel dia de l’estrena.

Us esperem a totes i a tots!

JA HEM FET LES MONES!

Últim dia de classe del segon trimestre i, abans de gaudir d’uns dies de descans, avui els nens i les nenes d’Infantil hem gaudit de valent fent les tradicionals Mones de Paqua. Només falta embolicar-les perquè quedin llestes per endur-les a casa.

TREBALL COOPERATIU A PSICOMOTRICITAT!

A l’etapa d’infantil treballem a partir d’experiències d’aprenentatge globalitzades, significatives i funcionals, fonamentades en els interessos i necessitats dels infants, que fomentin, amb l’acompanyament educatiu, la presa de decisions i la capacitat d’aprendre per si mateixos, tot respectant els diferents ritmes evolutius.

Aquestes experiències s’han de basar en el joc, l’experimentació i el moviment, i en contextos d’aprenentatge col·laboratius i emocionalment positius. S’han de dur a terme en un clima de respecte, tolerància i participació per potenciar l’autoestima de l’infant, els valors i unes relacions socials basades en la igualtat, l’equitat i el respecte a la diversitat.

Aquesta setmana les llunes hem portat a terme unes sessions de psicomotricitat amb una metodologia educativa enfocada en la participació activa i interactiva dels infants, és a dir en el treball cooperatiu. Amb aquesta metodologia, el procés d’aprenentatge es caracteritza per ser reflexiu i creatiu, tot treballant alhora valors com el respecte, la tolerància i el fet de saber valorar les opinions, les idees i les iniciatives dels companys.

Vam dividir el grup en tres subgrups, i vam repartir uns materials amb els quals havien de resoldre un repte. Un dels grups havia de construir un circuit per jugar, un altre un circuit per aconseguir portar una bola d’un punt inicial a un punt final i uns altres preparar una obra de teatre. En acabar les sessions, tots els grups van presentar el seu projecte a través d’un portaveu triat pel mateix equip, tot explicant a la resta del grup classe el seu treball i responent a les preguntes que se’ls hi formulaven.
Ha estat una experiència molt positiva i enriquidora que de segur repetirem al llarg del curs!

Discovering Nature’s Inhabitants: Our School’s Bughotel Project

 

We’re thrilled to announce that a group of 6th graders recently built in Science a bughotel and hung it up in front of the vegetable gardens of K3, K4 and K5 at our school. They also took the time to explain the concept to their younger peers in K3, K4, and K5. The bughotel was designed to attract a variety of insects, larvae, and caterpillars, and we’re eagerly anticipating the arrival of these new hosts.

The students put a lot of thought and effort into creating this bughotel, and their enthusiasm for learning about nature and its diverse inhabitants is truly inspiring. We believe that hands-on learning experiences like this can help students develop a deeper understanding and appreciation of the world around them.

We’re excited to see what kinds of creatures will call our bughotel home and look forward to observing and learning from them. Stay tuned for updates on the exciting new guests of our bughotel!