ELS AMBIENTS A EDUCACIÓ INFANTIL

Famílies, estem molt contents de poder-vos presentar els ambients d’aquest curs 23-24.

Enguany, es duran a terme un cop per setmana tots els dimecres a la tarda, de manera que  els nens i nenes podran escollir quin ambient volen fer i gaudir d’aquesta proposta amb els seus companys i companyes no només de curs, sinó també d’etapa.

Com que el treball per ambients està directament relacionat amb totes les àrees i situacions d’aprenentatges dins de l’escola, considerem que és un projecte global i interdisciplinari que ens permet oferir al nostre alumnat uns espais d’aprenentatge significatius i que a la vegada ens permet: fomentar l’educació internivells, fomentar l’aprenentatge i les relacions entre iguals, desenvolupar hàbits socials, expressar sentiments i sensacions lliurement i fomentar el respecte entre les persones i els materials.

Els ambients d’aquest curs són:

  • Ciència 
  • Circulació Vial
  • Construccions
  • Daina Talent
  • Llum
  • Minimons
  • Vida quotidiana

A continuació podeu veure un resum amb algunes fotografies d’aquesta primera jornada d’ambients! Esperem que les gaudiu tant com els vostres fills i filles fent-los!

ENGEGUEM LA PSICOMOTRICITAT!

Els Sols, Les Estrelles i les Llunes comencen la Psico

Aquesta darrera setmana les Llunes, les Estrelles i Els Sols hem començat a fer Psico!

La Psicomotricitat consta d’unes propostes atractives en un entorn estimulant, ple d’afecte, confiança i seguretat, on a través de l’activitat espontània i lúdica, cada nen i nena construeix els seus propis aprenentatges a partir de la interiorització de l’experiència corporal i motriu, alhora que interacciona amb els altres companys i companyes i desenvolupa les seves capacitats de relació i expressió i desenvolupa la seva personalitat. A través del joc i el moviment els infants van creant eines per desenvolupar les seves habilitats socials i comunicatives. Aprenent a respectar als companys i companyes, a respectar el material, a compartir, a respectar el torn, ajudar-se i a demanar ajuda, entre d’altres.

I a més a més ens ho passem super bé!

Bon cap de setmana famílies!

ENCARREGATS DEL MENÚ!

Hem començat un nou curs ple de nous objectius, reptes i noves experiències

Cada dia al matí ens organitzem. Com a Llunes som els responsables d’informar a la resta de cursos del menú diari i de posar el pati a punt per sortir. També ens encarreguem de deixar les taules netes i ajudar a repartir.

Els encarregats del menú, van a cada a aula a explicar que hi ha per dinar. D’aquesta manera estem potenciant aptituds i donant eines per l’expressió oral, alhora que informem del menú a tot l’alumnat. És un càrrec que agrada molt de fer.

No podíem començar millor el curs!

ÚLTIM DIA DE CURS

Avui els alumnes d’Infantil han acomiadat el curs de la millor manera possible, compartint jocs i rialles tot gaudint dels ambients. Han pogut passar per tots els espais i s’han trobat amb companys de totes les classes.

VISITA A PRIMER DE PRIMÀRIA

Com a una de les últimes activitats del curs i dins el pla d’adaptació a la nova etapa, les Llunes hem fet una visita a l’alumnat de primer perquè ens expliquin tots els ets i tots els uts del nou curs que iniciarem pròximament. Ha estat una experiència molt enriquidora i divertida!

HEM MIRAT EL SOL

Les Llunes hem tingut una visita molt especial. Hem aprofitat que estem estudiant la Llum i que una família d’EI 5 anys són astrofísics per dur a terme una activitat relacionada amb el projecte. Hem après com es veu el Sol a través de telescopis i diferents conceptes sobre la llum que emet aquest astre. Ha sigut molt interessant i hem gaudit molt mirant el Sol.

Moltes gràcies!

A Fun Science Adventure: Elephant Toothpaste and Amazing Light Experiments!

Get ready for an exciting science adventure! Recently, the 4th ESO students organized a cool Science event for us, the K5 students. We had a blast making “Elephant Toothpaste” and saw mind-blowing light experiments in the school gym.

We started with a super fun experiment called “Elephant Toothpaste.” The 4th ESO students mixed special ingredients, and guess what happened? It created a huge foamy explosion that looked like toothpaste for elephants! We were amazed by the colors and bubbles. It made us love science even more!

Next, we went to the gym and saw some really cool light experiments. It was like magic!

Our science adventure with the 4th ESO students was a blast! We had so much fun with the Elephant Toothpaste and the amazing light experiments. They made us curious and excited about science. We’re grateful to the 4th ESO students for showing us how cool science can be. We can’t wait for more experiments and discoveries in the future!

ELS CLIMES!

L’alumnat de 1r d’ESO, aprofitant que han treballat els climes del món i que nosaltres vam fer el projecte dels “Ecosistemes”, ens han preparat diversos ambients recreant els diferents climes per explicar-nos les característiques de cadascú.

Els hi volem agrair la bona feina!

ESCOLTEM SONS SENSE LLUM

Dins el projecte “Llum i so” hem dut a terme una activitat, on hem pogut conèixer de primera mà que és desplaçar-se sense veure-hi. Hem fet parelles i un membre de cada parella es tapava els ulls, l’altre el guiava. A part de donar-nos compte de les dificultats que suposa no veure-hi, hem descobert com s’aguditza el sentit de l’oïda quan no pots fer servir la vista. Ens ha servit per prendre consciència de la importància que tenen els sentits per viure.

PADRINES I PADRINS DE LECTURA!

Hem començat un projecte que ens encanta” les padrines i els padrins de lectura”. Ara que nosaltres acabem Infantil i comencem a llegir de mica en mica, l’ajuda dels nens i nenes de sisè ens anirà d’allò més bé. Es tracta d’una feina molt important, ja que dediquem unes quantes sessions a llegir amb ells i ens motivem moltíssim. Ens acompanyaran en el nostre procés d’aprenentatge de la lectura i amb ells establirem un vincle emocional i d’amistat. Fins a final de curs, compartirem amb ells una hora setmanal i ben segur que en traurem aprenentatges i experiències molt positives i enriquidores.