La nostra línia del temps

Els nens i nenes de la classe de les Llunes (B) seguim treballant en el projecte del PAS DEL TEMPS.

Gràcies a aquest projecte vam descobrir que una molt bona manera d’estudiar el temps és a través de les línies del temps. Fins ara hem estudiat l’evolució de molts objectes com el telèfon, les ràdios o els cotxes però també hem estudiat  l’evolució de l’ésser humà i això ens ha inspirat per fer l’activitat que avui us mostrem. Les línies del temps ens ajuden a veure de manera visual i entenedora l’evolució de les coses en un espai temporal que ens és molt difícil comprendre.

Així doncs, hem volgut crear la nostra línia del temps per veure l’evolució que hem fet nosaltres des que vam néixer fins el dia d’avui. Ara bé, hem anat una mica més enllà i hem intentat imaginar com serem d’aquí a quaranta anys (quan tinguem seixanta-cinc anys) i ens ho hem passat molt bé dibuixant-nos arrugues, cabells blancs, ulleres, barbes i pintant-nos els llavis.

Volem compartir-ho amb vosaltres i per això hem fet  fotos del procés i del resultat final. Esperem que us encanti i us faci riure tant com a nosaltres!

 

XERRADA LES DENTS

Un dels temes que hem estudiat dins el projecte del cos humà han sigut les dents! Ens vam adonar que hi havia moltes coses que no sabíem i que ens volíem conèixer, per exemple:

  • Quantes dents tenim (les vam intentar comptar i no ens va sortir massa bé)
  • Tenim les mateixes dents a la infància que a la vida adulta?
  • De què estan fetes les dents? Són de llet? Són de pedra?
  • Què són exactament les càries?

Mentre ens plantejàvem on podíem trobar la resposta a aquestes preguntes, el Gerard ens va dir que la seva mare era dentista i que ens podia ajudar.

Vam contactar amb ella i de seguida va accedir a ajudar-nos i resoldre els nostres dubtes tot fent un Zoom. A més a més ens va fer una presentació súper clara i entenedora que ens va encantar!

Moltes gràcies Cristina, per resoldre els dubtes que els nens i nenes de la classe de  les Llunes teníem sobre les dents!

 

 

RACONS DE LECTOESCTIPTURA II

Ens encanta treballar per racons, i des de la setmana passada en tenim de nous a l’hora de lectoescriptura.

Amb ells treballem la consciència fonològica amb la discriminació auditiva de les vocals, picant paraules, reconeixent lletres amagades, intentant “llegir” les nostres primeres paraules i buscant paraules amagades dins dels contes!

Ens ho passem molt bé i aprenem un munt!

 

Racons de matemàtiques

Els nens i nenes de les Llunes treballem molt sovint per racons i les matemàtiques no en són una excepció.

Aquesta metodologia d’aprenentatge ens ajuda molt a aprendre conceptes matemàtics abstractes que, a partir del joc, són més senzills de comprendre.

Avui volem compartir amb vosaltres algunes fotografies dels racons que hem fet les Llunes B aquesta setmana perquè pugueu estar una mica més dins de l’aula.

 

PROJECTE EL COS HUMÀ- ELS SENTITS

Després de fer el mural dels cinc sentits, aquesta setmana hem treballat de manera manipulativa i vivencial dos dels principals sentits, el tacte i  l’oïda! A través del tacte i l’oïda podem rebre molta informació del món que ens envolta i a l’hora de ciència ho hem pogut comprovar!

Hem manipulat diferents materials amb diferents textures i hem jugat a guiar-nos a través del so. Ens ho hem passat molt bé i hem après de primera mà com funcionen els sentits!

PROJECTE EL COS HUMÀ

Aquesta setmana els nens i nenes de les LLunes (A), hem acabat amb el tema dels 5 sentits!  Ens va quedar tant clar quins eren, quins òrgans eren els principals i quines eren les seves funcions que vam decidir elaborar un mapa conceptual amb tot el que havíem après.

Tots hem col.laborat en la construcció del mapa i hem sigut nosaltres mateix@s els que hem escrit totes les paraules necessàries. Estem molt contents amb els resultats.

Després d’això, vam reflexionar sobre què passa quan un dels sentits no funciona del tot bé, quins problemes poden tenir les persones que presenten una diversitat funcional i quins recursos tenim avui en dia per fer-los la vida molt més fàcil! Hem après que hi ha el Braille, la llengua de signes, els audiòfons, les cadires de rodes… És un tema que ens va despertat molt interès i segur, segur que no quedarà aquí.

Us deixem l’enllaç de tres dels vídeos que vam fer servir per tractar aquest tema i unes quantes fotos del mapa conceptual! 

CUERDAS

EL COLOR DE LAS FLORES

EL JARDÍ EN LLENGUA DE SIGNES CATALANA

Que passeu molt bon cap de setmana família!

DECOREM EL PASSADÍS

Aquesta setmana les Llunes B hem decorat una mica el passadís amb coses del projecte.

Després de dedicar una estona a pensar què hem après fins ara del projecte vam aventurar-nos a dibuixar dues coses cadascú que ens recordessin al passat, al present o al futur.

Per fer-ho vam dedicar una sessió de plàstica a crear un fons pels dibuixos.  Ens ho vam passar molt bé practicant la tècnica de les aquarel·les!

Després vam pensar què volia dibuixar cadascú i, lliurement, vam fer volar la imaginació. Vam fer dos dibuixos per persona i els vam classificar en elements del PASSAT, del PRESENT i del FUTUR. A més, vam escriure conjuntament uns cartells que expliquen què és cada cosa.

En resultat és tota una paret amb dinosaures, meteorits, telèfons, cotxes, una ràdio i fins i tot una persona! Ens encanta!

 

 

VISCA LA CASTANYADA!

Malgrat viure una quotidianitat diferent,  hem celebrat la festa de la Castanyada com cal. Hem fet tallers de la tardor , hem rebut la visita  d’una enviada de l’Àvia Castanyera i, telemàticament l’Àvia Castanyera ens ha enviat un missatge ple de positivitat. Seguidament, li hem dedicat cançons i danses, que hem estat aprenent aquests dies a Música. I per concloure aquesta magnífica diada, qui ha volgut, ha menjat castanyes ben torrades.

Ens ho hem passat molt bé!!!!!!!

 

 

ELS CINC SENTITS

Famílies, després de veure quines són les etapes de la vida, hem passat a conèixer quins són els 5 SENTITS i per a què serveixen.

Sabem que gràcies a ells som capaços de conèixer el món que ens envolta i desxifrar la informació que ens arriba de l’exterior.

Tot conversant, hem  aconseguit extreure sense necessitat de mirar cap llibre, quins són els 5 sentits i quins són els seus òrgans principals. Després d’això, hem fet cinc grups i ens hem disposat a buscar per diferents espais aquells estímuls que som capaços de captar amb cada un dels nostres sentits.

Hem trobat olors agradables i desagradables, aliments amb els principals gustos, textures, temperatures, colors, formes i  algun  so agradable i desagradable també.

Ens ho hem passat molt bé fent aquesta cerca i ens ha servit per a recopilar una informació molt valuosa per la propera activitat programada del projecte!