SORTIDA AL PARC

Hem gaudit d’un molt bon dia al parc. Teníem moltes ganes d’anar d’excursió i ens ho hem passat d’allò més bé. Hem anat al parc del “Poble Sec”, on hem esmorzat, jugat, escoltat un conte i ens hem refrescat tot menjant un gelat de gel.

PRACTIQUEM GRAFIES

Per prendre consciència del traç de les diferents grafies és important dur a terme activitats manipulatives, on els infants adquireixen destresa motriu fent lletres i números de manera experimental.

La plastilina permet practicar el grafisme permetent l’assaig-error, tot respectant els ritme d’aprenentatge individual.

Així doncs, fent “xurros”  de plastilina hem jugat a fer números. Ens ha ajudat a fer-nos una estructura mental de les grafies, per tal de després poder plasmar-les sobre paper de forma satisfactòria.

TOQUEM INSTRUMENTS

Els Sols i les Estrelles treballem les qualitats del so (altura, timbre, durada, intensitat) amb instruments de percussió indeterminada: maraques (ous), claus, cascavells, caixes xineses, güiros, panderetes, panderos i cròtals.

I les Llunes també toquem instruments! Aprenem les notes de l’escala musical amb xilòfons.

Ens encanta!

Ei 3 anys

Ei 4 anys

Ei 5 anys

MURAL COL·LECTIU MOLT PRIMAVERAL

Els Sols hem aprofitat que estem a la primavera per fer un mural col·lectiu. Entre tots i totes hem fet una obra artística floral. Amb pintures de diferents colors hem recreat flors en un fons blanc. Ens ha quedat un mural molt primaveral.

 

COLLIM LES CEBES I ELS ENCIAMS.

La dedicació emprada per cuidar el nostre hort ha donat el seu fruit. Després de forces mesos anant a regar les cebes i els enciams, ha arribat el dia de collir-los, estan precioses i preciosos. Un cop collits els hem dut a la cuina, perquè les nostres cuineres ens facin una bona amanida per dinar.

Bon profit!

FLORS DE PRIMAVERA

Els Sols hem aprofitat les hores de Llenguatge visual i plàstic per dibuixar i pintar flors de primavera, que han servit per decorar les aules.

Hem posat a prova la nostra motricitat fina dibuixant diferents flors en una làmina. Després les hem pintat fent servir temperes de colors. Ens han quedat unes composicions molt primaverenques.

RACONS DE CIÈNCIA

Els Sols seguim gaudint del treball per racons, que ens permeten adquirir aprenentatge a través de l’experimentació, la manipulació i la deducció. Hem començat a fer nous racons de ciència. Aquests ens creen noves experiències i nous plantejaments a resoldre.

CUCS DE SEDA

Hem aprofitat que les Llunes i les Estrelles tenen cucs de seda a la classe, per aprendre les característiques bàsiques d’aquest insecte. Hem vist com mengen fulles de morera, com algun cuc estava construint el capoll i també algun capoll ja finalitzat. Hem après que aquests cucs es converteixen en papallones i que dels seus capolls podem extreure fils de seda per fer roba.

Hem gaudit molt observant aquests insectes, que per a molts/es eren desconeguts.

ELS CUCS DE SEDA

Els nens i les nenes d’EI 4 anys estem molt contents perquè els nostres companys, les llunes, ens han regalat una caixa amb cucs de seda!!!!

Ens encanten!!!! Però ara toca alimentar-los!

Per tant, tots aquells que tingueu fulles de morera a casa us estaríem molt agraïts si ens en podeu portar. D’aquesta manera veurem la seva evolució de cuc a papallona.

 

 

 

DIADA DE SANT JORDI

Avui és un dia especial, sobretot per la nostra Escola. Sempre hem donat molta importància a  la Diada de Sant Jordi i aquest any , malgrat tot, no ha sigut diferent. Hem començat el matí fent un treball manual del drac, que prèviament ens havien preparat  els alumnes de 3r d’ESO i després del pati hem visionat una versió de la llegenda de Sant Jordi, feta també per l’alumnat d’aquest curs. Cal agrair a  l’alumnat per la preparació d’aquesta Diada i al  professorat que els ha acompanyat.

A la tarda, les Llunes ens han representat teatralment la llegenda. Ho han fet molt bé! Ens ha encantat! Moltes felicitats Llunes!!!!! I així, hem acabat la celebració a l’Escola d’aquesta Diada tan especial!

Per acabar, us volem desitjar una bona Diada de Sant Jordi amb una cançó i un poema. Esperem que us agradin!

Bon Sant Jordi!!!!!

 

EI3A

EI3B