Avui l’alumnat d’Educació Infantil hem realitzat els tradicionals tallers relacionats amb la tardor. Cada infant ha participat en dos tallers on ha compartit jocs i dinàmiques amb companys i companyes de les altres classes!
A la tarda, ens espera un final de festa ben dolç. Rebrem la visita de la iaia castanyera que ens portarà castanyes i els panellets que hem fet al matí per poder compartir plegats una estona de música i castanyes!
Ens han vingut a explicar contes unes persones molt especials. Mestres Àvies Recuperadores de Contes (MARC) és una proposta de mestres jubilades que encara volen col·laborar en l’educació.
La seva visita ha estat molt agradable i hem gaudit amb els contes que ens han explicat. També ens han ensenyat jocs de falda divertits.
Aquesta setmana hem iniciat els espais d’aprenentatge on a partir de diferents propostes, els infants poden observar, actuar, experimentar, compartir, relacionar-se i interectuar amb els altres companys d’Educació Infantil.
Els Sols, Les Estrelles i les Llunes comencen la Psico.
Aquesta darrera setmana les Llunes, les Estrelles i Els Sols hem començat a fer Psico!
La nostra Psicomotricitat, és una psicomotricitat viva, que es basa en propostes atractives en un entorn estimulant, ple d’afecte, confiança i seguretat, on a través de l’activitat espontània i lúdica, cada nen i nena construeix els seus propis aprenentatges a partir de la interiorització de l’experiència corporal i motriu, alhora que interacciona amb els altres companys i companyes i desenvolupa les seves capacitats de relació i expressió i desenvolupa la seva personalitat. A través del joc i el moviment els infants van creant eines per desenvolupar les seves habilitats socials i comunicatives. Aprenent a respectar als companys i companyes, a respectar el material, a compartir, a respectar el torn, ajudar-se i a demanar ajuda, entre d’altres. Les nostres sessions tenen sempre el mateix format, això ajuda a fer que els infants se sentin segurs, ja que poden anticipar més o menys el que toca fer. Comencem pel ritual d’entrada on donem la benvinguda, recordem que vam fer a la sessió anterior, ens trèiem les sabates i recordem les pautes i normes necessàries per començar la sessió. Els rituals ajuden a entendre millor la realitat que els envolta i així acceptar-la. Contactar amb el límit ajuda a ordenar-se i estructurar el fet de posar distància els ajuda també. Seguidament, passem a la fase d’impulsivitat motriu, on preparem el nostre cos per l’acció, així afavorim el desbloqueig tònic i la descàrrega emocional, mitjançant diverses propostes (destruir una muralla de blocs d’escuma, de caixes, saltar unes màrfegues, el joc del rellotge, l’aranya, etc.). Això ens ajuda a deixar anar les nostres emocions, i aprendre a gestionar-les. Continuem amb la fase central de la proposta, l’activitat motriu espontània. És on trobem les diferents propostes i és el moment de córrer, saltar, lliscar, fer tombarelles, equilibris… Buscant el plaer en l’exercici de l’activitat motriu corporal espontània, també podem trobar cabuda al joc simbòlic i l’exploració dels diversos materials presentats o alguna activitat o proposta més dirigida amb continguts específics per reforçar o consolidar algun dels aspectes psicomotrius. Després de tota aquesta part, entra en joc la tornada a la calma, on recollim els materials i fem alguna activitat per relaxar-nos, un canvi d’estímuls que ens permeti tornar a la calma. I per acabar fem el ritual de sortida/representació, on a través de l’expressió de la vivència i utilitzant diversos llenguatges i mitjans (expressió oral, dibuix, modelatge, etc.) fem una interiorització de les vivències. És una de les parts més importants de la sessió, ja que dedicar un temps a representar allò que acabem de fer ens ajuda a interioritzar les emocions viscudes i ens fa reflexionar i ser més conscients.
Hola, famílies! Ja ha passat la primera setmana i els soletes juguen contents al pati i han fet molts nous amics 🙂 També ja han començat a fer el “Bon dia”, a escoltar contes (que ells mateixos han portat de casa), i fins i tot una mica de Psicomotricitat! Sí que n’han fet de coses! Descanseu i passeu un bon cap de setmana. Fins dilluns!
Avui els nens i nenes d’infantil hem gaudit d’una jornada molt diferent per acomiadar-nos d’aquest curs. Hem esmorzat tot junts al pati i després hem gaudit de diferents propostes: fer “pastetes”, bombolles de sabó, un circuit amb motos i bicis, experimentació amb safates d’aigua i una estona de pati musical per acomiadar-nos com cal!
Hola, famílies! Com esteu? Esperem que tan bé com nosaltres!
Ja s’acosta la recta final del curs i les Estrelles us hem preparat un vídeo informatiu per resumir tot el que hem treballat durant aquest últim trimestre sobre la investigació que ens va sorgir a través del nostre últim projecte.
La Meritxell, mare de l’Escola, ens va visitar divendres per explicar-nos la feina que fan a l’associació AMICS ACOLLIDORS D’ABRERA. El municipi està treballant per millorar la convivència amb els animals i s’ha impulsat la creació de colònies de gats per tal de tenir-los controlats i ben alimentats.
A les sessions d’art d’aquest darrer trimestre de curs, els alumnes d’infantil estan realitzant un monogràfic sobre l’esquema corporal i l’autoretrat.
Les sessions s’han organitzat en propostes setmanals adaptades als diferents grups d’edat, que els permeten:
Coneixe’s millor a ells mateixos i els altres.
Prendre consciència que tots i totes tenim característiques semblants, però que també tenim altres que ens fan diferents i que és en el respecte a la diversitat on podem conviure i gaudir plegats.
Iniciar-se en la representació gràfica de l’esquema corporal.
Durant aquest tercer trimestre hem iniciat una nova tanda de racons dins dels desdoblaments de lectoescriptura i matemàtiques que ens permeten treballar allò que més ens interessa, en petit grup.
A lecto, hem iniciat un treball més profund del nom propi, tot confegint les lletres d’aquest, treballant de manera manipulativa el traç del nom amb la pintura de dits per acabar finalment, escrivint de manera autònoma el nostre nom! Paral·lelament, seguim treballant amb el nom dels altres nens i nenes de classe i hem iniciat un petit racó de retallar, per tal d’agafar força amb els dit i millorar la motricitat fina!
A matemàtiques, aquest trimestre els racons de treball s’han centrat en el compteig i identificació dels nombres treballats a classe, la introducció dels blocs lògics (que ens permeten treballar les figures geomètriques bàsiques tenint en compte una sèrie d’atributs: color, mida i forma) i la seriació de dos elements a través de material manipulatiu!
Ens encanten els racons de mates i lecto! És una manera molt significativa i vivencial d’adquirir i generar nous coneixements!