BUSQUEM LLETRES, NÚMEROS I MITJANS DE TRANSPORT

Aquesta setmana els nens i nenes de la classe dels Sols hem sortit per l’entorn de l’escola a buscar lletres, números i mitjans de transport! Encara no havíem fet els primers metres que ja vam trobar un munt de lletres i números que ens ajuden a organitzar el món que ens envolta! Vam trobar números a les matricules, als portals de les cases, a la parada del bus… i lletres per tot arreu!

En molt poca estona també vam veure cotxes, furgonetes, motos i fins i tot un camío aparcat molt a prop de l’escola. Després de fer la volta, vam aprofitar el bon temps que feia per jugar plegats una estona al parc. Una sortida molt profitosa!

Exploring Science and Rainbows with Smarties and Water in K3

Have you ever wondered how colors mix and move? In K3, we recently conducted a science experiment that involved Smarties and water, and we were thrilled with the results. Our aim was to observe how the colours in the Smarties faded and migrated, forming a beautiful rainbow of hues.

To conduct the experiment, we placed Smarties in a circular pattern on a white plate and added a few drops of water. As the water spread, the colors on the Smarties started to dissolve and mix. We observed how the water changed colour as it picked up the pigments from the Smarties, and how the colours migrated from the Smarties to the surrounding water.

We were amazed by how the colors blended and created new shades, just like a rainbow. We even remembered the names of the colors as we watched them dissolve and mix. It was so much fun to see the different colours emerge and change over time.

This experiment was not only entertaining, but it also helped us understand the science behind color mixing and migration. It was a great way to explore science and learn something new while having fun.

Discovering Nature’s Inhabitants: Our School’s Bughotel Project

 

We’re thrilled to announce that a group of 6th graders recently built in Science a bughotel and hung it up in front of the vegetable gardens of K3, K4 and K5 at our school. They also took the time to explain the concept to their younger peers in K3, K4, and K5. The bughotel was designed to attract a variety of insects, larvae, and caterpillars, and we’re eagerly anticipating the arrival of these new hosts.

The students put a lot of thought and effort into creating this bughotel, and their enthusiasm for learning about nature and its diverse inhabitants is truly inspiring. We believe that hands-on learning experiences like this can help students develop a deeper understanding and appreciation of the world around them.

We’re excited to see what kinds of creatures will call our bughotel home and look forward to observing and learning from them. Stay tuned for updates on the exciting new guests of our bughotel!

CIRCULEM A POC A POC

Els Sols continuem amb el projecte dels TRANSPORTS que ens ajudarà a donar resposta al repte: Com podem anar fins a l’Orient? Quin és el mitjà de transport més adient per anar a la Xina? I per anar al Japó?

A la sessió de plàstica d’aquesta setmana hem après a circular fent servir la imaginació. Hem convertit els gomets en cases i hem circulat sobre el paper amb ceres de colors, a poc a poc i sense trepitjar les cases ni xocar amb els companys i les companyes.

PROJECTE ELS MITJANS DE TRANSPORT

Els nens i nens dels Sols hem començat a parlar i conèixer els mitjans de transport TERRESTRES! La família de l’Aran, que es dediquen a la fabricació i venda de motos ens han visitat i ens han explicat un munt de coses sobre aquest vehicle! Hem tingut la sort de poder veure de ben a prop una moto elèctrica infantil i de fer-li totes les preguntes que teníem a la Marta! Moltes gràcies per la vostra participació, família!

LA PISCINA DE LES ESTRELLES

Aquesta setmana una classe de les estrelles ha acabat les classes de piscina, i l’altra les ha començat!

Tots els nens i les nenes que ja han acabat han gaudit i han après moltíssim!

Els que comencen ho han fet amb moltes ganes d’aprendre molt i passar-s’ho molt bé!

FEM PARELLES

Els nens i nenes de la classe dels Sols, hem fet una activitat de buscar parelles amb un material ben significatiu, les nostres sabates!  Les hem posat totes al mig de la rotllana i de manera individual hem sortit a buscar parelles de sabates que fossin igual! Ens hem fixat en la mida, tipus i color!

Un cop trobades totes les parelles, hem aprofitat per practicar el fet de posar-nos les sabates nosaltres sols! Ho hem fet molt bé!!!

 

EL SISTEMA SOLAR

Els nens i les nenes de la classe de les Estrelles continuem amb el projecte del sistema solar. Aquesta vegada ens toca estudiar els planetes.

Hem aprofitat els planetes que ens van donar els nostres companys de l’ESO i avui els hem penjat al nostre passadís, hem posat el seu nom i els hem col·locat en l’ordre correcte… i així de bé ens han quedat!!!