La nostra línia del temps

Els nens i nenes de la classe de les Llunes (B) seguim treballant en el projecte del PAS DEL TEMPS.

Gràcies a aquest projecte vam descobrir que una molt bona manera d’estudiar el temps és a través de les línies del temps. Fins ara hem estudiat l’evolució de molts objectes com el telèfon, les ràdios o els cotxes però també hem estudiat  l’evolució de l’ésser humà i això ens ha inspirat per fer l’activitat que avui us mostrem. Les línies del temps ens ajuden a veure de manera visual i entenedora l’evolució de les coses en un espai temporal que ens és molt difícil comprendre.

Així doncs, hem volgut crear la nostra línia del temps per veure l’evolució que hem fet nosaltres des que vam néixer fins el dia d’avui. Ara bé, hem anat una mica més enllà i hem intentat imaginar com serem d’aquí a quaranta anys (quan tinguem seixanta-cinc anys) i ens ho hem passat molt bé dibuixant-nos arrugues, cabells blancs, ulleres, barbes i pintant-nos els llavis.

Volem compartir-ho amb vosaltres i per això hem fet  fotos del procés i del resultat final. Esperem que us encanti i us faci riure tant com a nosaltres!

 

IMITANT A LA YAYOI KUSAMA

Quan dibuixem el Sol, quina forma geomètrica plana  fem servir? El cercle, correcte.

A partir de l’estudi del Sol i de la seva representació gràfica, estem aprenent el Cercle. Per tal, d’aprofundir en el seu aprenentatge hem estat coneixent l’obra de l’artista japonesa Yayoi Kusama .Aquesta artista utilitza el cercle com a base de la seva obra.

Hem aprofitat per fer d’artistes i hem imitat la Yayoi, tot fent obres d’art, fent servir cercles amb materials diversos.

Mireu quines obres d’art hem fet passant-nos-ho d’allò més bé!

CELEBREM SANTA CECÍLIA

Celebrem Santa Cecília

El diumenge 22 de novembre és Santa Cecília, patrona de la música. 

Per celebrar-ho, els Sols, les Estrelles i les Llunes, hem realitzat diferents activitats musicals durant tota la setmana. 

Hem vist i escoltat com sonen el violí, l’harmònica i la flauta dolça. També, hem conegut la història del conte “El Flautista d’Hamelí” a través d’una obra de teatre i cançons, hem fet uns racons musicals amb diferents instruments i hem experimentat diferents sons amb jocs interactius.

Ens ho hem passat molt bé. Visca la música!

JUGUEM AMB OMBRES

Dins el projecte del Sol, hem après que hi ha cossos què no deixen passar la llum solar i que dibuixen ombres. Hem sortit al pati a jugar i experimentar amb les nostres ombres. Observant el nostre entorn, ens hem adonat que hi ha altres elements del pati, que tenen la seva ombra dibuixada.

Hem vist que si ens movem, la nostra ombra també es mou i que si movem només una part del cos, el dibuix també ho fa. Jugant, jugant, hem anat prenent consciència del nostre cos i el seu domini.

 

Vetes a les jaquetes

Famílies d’EI 3 anys, encara hi ha alguna peça de roba sense veta dels vostres fills i filles.  Us recordem que, en les jaquetes de psicomotricitat i en les de casa, són indispensables si els volem ensenyar a ser autònomes i autònoms i tenir cura de les seves coses.

ESTIMULACIÓ COGNITIVA-LES LLUNES

“L’estimulació cognitiva és un conjunt d’exercicis i d’activitats destinades a millorar i mantenir les capacitats mentals d’una persona al llarg del temps. Es basa en els principis de la plasticitat cerebral segons els quals l’exercitació mental modifica i força l’aparició de noves connexions en el cervell.”

Des de sempre a l’escola hem intentat oferir el màxim d’activitats i recursos per fer del procés d’aprenentatge de tots els nens i nenes, un procés el més ric possible! Aquest any hem establert de manera més conscient una hora setmanal d’estimulació cognitiva a l’aula. Amb activitats de caràcter lúdic  portem a terme diferents jocs i propostes per millorar les capacitats mentals dels nens  i nenes tals com la memòria, la concentració o l’atenció.

Després d’aquestes setmanes ens hem adonat que les Llunes els encanten aquestes activitats i hem pensat que era bo compartir-ho amb totes les famílies perquè pugueu, també des de casa, jugar-hi. Algunes de les activitats que fem són:

  • Paraules encadenades ( un infant inicia la ronda dient una paraula, el següent repeteix la paraula i n’afegeix una de nova i així successivament)
  • Paraula – acció: Associem una acció a una paraula en concret, així els podem dir: cada vegada que digui un ANIMAL faràs un pas endavant, quan digui una FRUITA faràs una pas enrere i quan digui un COLOR giraràs sobre teu.
  • El joc de les mentides. Direm un seguit d’afirmacions i els infants hauran de picar de mans cada vegada que una de les afirmació sigui mentida.
  • Jocs de les diferències
  • Laberints
  • Trobar l’intrús
  • Sudokus
  • Jocs de taula com: UNO,DOOBLE, LINCE…

Us animem a provar a casa algunes d’aquestes activitats i de ben segur que passeu una bona estona en família mentre els vostres fills i filles s’enriqueixen a tots nivells.

 

ESTAMPEM CERCLES

Aquesta setmana els Sols hem estampat cercles, però no ho hem fet perquè sí. Ens hem adonat que la forma plana amb la qual representem el Sol, és el cercle.

Primer de tot vam pintar unes làmines, dels colors de la Tardor. Per pintar-les vam fer servir rodets de pintor. Un cop seques  les làmines vam estampar cercles. Per fer-ho, vam utilitzar objectes amb forma cilíndrica que a l’estampar una de les seves cares, queden marcats  cercles.

Per tant, hem tornat a dur a terme una activitat multidisciplinària, on hem reforçat els colors de la Tardor, on hem fet Art utilitzant diferent material i on hem consolidat la forma plana del cercle.

El més important és que hem adquirit aprenentatge gaudint molt de l’activitat.

 

ELS SOLS, LES ESTRELLES I LES LLUNES FEM MÚSICA!

A les classes de música, hem conegut els diferents titelles!  Pels Sols és el Rei del Silenci, per les Estrelles el Talp Gust av i per les Llunes el Mussol Clau de Sol. Ens agrada molt que a cada sessió de música ens acompanyin!

Estem aprenent diferents cançons i danses, algunes d’elles estan relacionades amb els projectes. També, toquem instruments, treballem la discriminació auditiva (el fort i el fluix, l’agut i el greu, el so i el silenci…) i la música mitjançant la rítmica, que pretén desenvolupar l’experimentació del cos, el moviment, la sensibilització, la creativitat, etc.

Tenim moltes ganes de seguir experimentant i aprenent a través de la música!

VISCA LA CASTANYADA!

Malgrat viure una quotidianitat diferent,  hem celebrat la festa de la Castanyada com cal. Hem fet tallers de la tardor , hem rebut la visita  d’una enviada de l’Àvia Castanyera i, telemàticament l’Àvia Castanyera ens ha enviat un missatge ple de positivitat. Seguidament, li hem dedicat cançons i danses, que hem estat aprenent aquests dies a Música. I per concloure aquesta magnífica diada, qui ha volgut, ha menjat castanyes ben torrades.

Ens ho hem passat molt bé!!!!!!!

 

 

PROJECTE DEL SOL

Els Sols, ja fa dies, hem començat el nostre projecte d’aprenentatge sobre “el Sol”.  Moltes de les activitats que duem a terme tenen un caràcter global i multidisciplinari.  Hem aprofitat les sessions de Plàstica, per realitzar un Sol, una Lluna i una Terra, primer de forma plana i després en volum. Per fer-ho hem utilitzat diferents tècniques i materials. Ens ha servit per millorar la nostra psicomotricitat fina però també per consolidar continguts com són  els colors, les formes geomètriques,  dimensions (gran petit i mitjà) i cossos celestes.