ELS AMBIENTS A INFANTIL 3 ANYS

Des de l’inici de curs els nens i nenes d’I 3 anys hem començat a participar amb els AMBIENTS tots els dimecres a la tarda.

El treball per ambients és una metodologia que consisteix en organitzar alumnes de diferents edats en diversos espais on puguin construir els seus aprenentatges de manera espontània. Els nens i nenes passen a ser els protagonistes on aprenen per ells mateixos, lliurement i d’una manera constructiva i activa. 

ELS SOLS PREPAREM EL NADAL

Famílies, cada dia queda menys perquè pugueu gaudir de l’espectacle de Nadal que els nens i nenes dels Sols us estem preparant. De moment, us deixem unes fotos de l’assaig perquè en feu un tastet!

ELS DESDOBLAMENTS DELS SOLS

Ja fa unes quantes setmanes que els Sols vam engegar els desdoblaments de matemàtiques i de lectoescriptura. Aquesta manera de treballar ens permet tenir menys alumnes a l’aula i així poder dur a terme activitats d’aprenentatge molt més guiades i individualitzades. L’altra meitat del grup mentrestant, és a l’aula fent science o educació emocional.

LES VOCALS DE CARGOL

Aquesta setmana els nens i nens dels Sols hem estat jugant amb les lletres que conformen la paraula CARGOL, hem mirat quines eren les seves vocals i hem començat a parlar dels nostres noms.

Ens hem adonat que compartim alguna de les vocals que té la paraula cargol i hem classificat els nostres noms segons la vocal que compartim.

M’EXPLIQUES UN CONTE?

Aquesta setmana hem tingut el plaer de comptar amb la col·laboració de les mestres, ja retirades, del Projecte MARC que volten per les escoles escampant l’amor pels contes entre els més petits. Amb elles, hem gaudit d’una estona d’escolta relaxada i hem sentit històries sorprenents.

RACONS MATEMÀTICS

Aprofitem els desdoblaments per fer activitats en petit grup, realitzant accions educatives que ens permeten emprar metodologies que en gran grup són més costoses. En un d’aquests espais temporals aprofitem per fer racons matemàtics, on els alumnes adquireixen coneixements i aprenentatges de forma manipulativa i vivencial.

ELS SOLS I EL PROJECTE DEL CARGOL

Com bé sabeu, els nens i nenes dels Sols hem triat el projecte del Cargol arran de la provocació amb espirals que ens vam trobar fa unes setmanes per a tot infantil.

Hem començat a fer moltes activitats relacionades amb el projecte, però n’hi havia una de molt especial, que no podíem fer de cap manera degut a la manca de pluja: ANAR A BUSCAR CARGOLS!
Avui aprofitant la mica de pluja que ha caigut aquesta nit, hem pogut sortir a passejar per l’entorn verd que tenim a l’escola i hem pogut buscar entre els arbres i els matolls i així trobar algun cargol amagat.

Com activitat paral·lela, també hem acondicionat el terrari perquè els nostres cargols hi puguin viure el màxim de bé abans de tornar-los a la natura quan acabem el projecte.

LA NOSTRA CASTANYADA

Hola famílies. Avui hem passat un dia molt diferent a l’escola; hem celebrat la castanyada, i ho hem fet amb diferents tallers de la tardor que ens han preparat l’equip d’infantil. Els Sols, les Estrelles i les Llunes ens hem barrejat per fer diverses activitats com el bingo de la tardor, danses i balls, teatre, baldufes, corones de Halloween, pasta de sal i brotxetes de fruita. Ens ho hem passat d’allò més bé.

Després hem rebut una visita molt esperada. La castanyera!!! Ha vingut de la muntanya a explicar-nos una miqueta com recull les castanyes, i nosaltres li hem cantat les cançons de la tardor que li havíem preparat!

I per acabar ens hem menjat les castanyes calentetes plegats al pati!

Que acabeu de passar una bona castanyada, famílies!

ELS SOLS I LA TARDOR

Aquesta setmana els nens i nenes dels Sols hem estat compartint plegats totes les coses que hem anat portant sobre la tardor.

Hem classificat pinyes, troncs, castanyes i aglans i hem pogut gaudir dels treballs manuals que alguns de nosaltres hem preparat a casa!

Gràcies per col·laborar amb els projectes que us proposem, d’aquesta manera treballem plegats i construïm aprenentatges molt i molt significatius.

ELS SOLS FEM RACONS DE CIÈNCIA

Els Sols comencem a gaudir del treball per racons que ens permeten adquirir aprenentatge a través de l’experimentació, la manipulació i la deducció. Hem començat a fer nous racons de ciència. Aquests ens creen noves experiències i nous plantejaments a resoldre.