InfoDaina: l’informatiu de les Estrelles

Hola, famílies! Com esteu? Esperem que tan bé com nosaltres!

Ja s’acosta la recta final del curs i les Estrelles us hem preparat un vídeo informatiu per resumir tot el que hem treballat durant aquest últim trimestre sobre la investigació que ens va sorgir a través del nostre últim projecte.

Aquí el teniu! Esperem que us agradi 🙂

I4 Projecte: Som els encarregats i encarregades del temps!

Aquesta setmana les Estrelles hem tornat a engegar el nostre Projecte, “Els tornados”, i hem descobert els instruments que fan servir els meteorolègs i les meteorolègues per poder tenir tota la informació per fer les prediccions. I com cada matí ens agrada molt mirar a la noia o noi del temps per veure quin temps farà, hem decidit convertir-nos en els encarregats del temps d’infantil! I així poder informar els nostres companys i companyes del temps que tenim i sobretot dir-los si s’han d’abrigar per sortir al pati. 🙂

També hem començat a descobrir els instruments que es fan servir en aquestes predicions. El primer instrument que hem conegut ha estat el que s’encarrega de mesurar el vent, ja que els tornados estan fets de vent! I hem descobert que es diu anemòmetre. Quina paraula més difícil! Vam veure que hi havia diferents anemòmetres, però que tots serveixen per mesurar la velocitat del vent. Vam veure que dins de la classe no es movia, però vam provar amb el ventilador i sí que es va moure! Com aquesta forma d’instrument ens era bastant conegut vam sortir al pati i vam trobar més anemòmetres que fora quan fa una miqueta de vent sí que es mouen.

Bon cap de setmana famílies!

EI4B: JA TENIM PROJECTE!

Aquesta setmana les Estrelles hem triat el Projecte. Després d’una pluja d’idees i tres votacions podem dir que fem el projecte de… LES BOMBERES I ELS BOMBERS!!

També hem explicat una mica que sabem dels bombers i les bomberes i que ens agradaria saber: 

Que sabem dels Bombers i Bomberes?

  • Apaguen el foc i tenen una escala al camió(Bet)
  • Ajuden a les iaies (M.R.) i a tothom!
  • Fan sonar la sirena quan van a una emergència (Arlet P.) i van molt ràpid (P.M.)
  • Salven gatets (A.F,) i també gossos (A. J.)
  • Controlen els volcans! (O.P..)

Que volem saber dels Bombers i Bomberes?

  • Que porten els bombers quan van apagar el foc? (A. J.)
  • On viuen els bombers? (P.D.)
  • S’ha d’estudiar molt per ser bombera? (J.C)
  • Que fan servir per apagar el foc?
  • Només feu servir el camió o teniu més vehicles? (P.M.)

Així que famílies ja podeu començar a portar coses per engegar el nostre Projecte! 🙂

Moltes gràcies!!

EI 5 ANYS B: ja tenim projecte!

Després de rumiar-ho uns quants dies (ens ha portat una setmana? Cara Sonriendo Con Sudor Frío Emoji) … Ja tenim el tema del nou projecte!

Els taurons

Entre totes i tots a l’assemblea vam fer una pluja d’idees dels temes que més ens interessaven. Van sortir un munt de diferents: la natura, els virus, les vacunes, els animals del mar, les papallones… Però hi havia tants que vam decidir delimitar i escollir els 3 temes que més ens agradessin d’entre tots els que havíem proposat. Així que vam fer una votació a mà alçada i van quedar:

La natura             Els caçadors           Els animals del mar

Entre aquest tres vam fer una altra votació, però aquesta vegada només podíem votar un dels temes. I va sortir:

Els animals del mar

Però quan ens vam posar a investigar una mica vam veure que era un tema mooolt extens així que se’ns va ocórrer triar un animal, i vam tornar a fer una votació on el tema escollit va ser:

ELS TAURONS!

Per tal de poder començar a treballar el nostre projecte i crear un racó a classe us agrairíem que comencéssiu a portar diferents materials o informació sobre els taurons. Moltes gràcies famílies! ? Emoji Cara Feliz Con Ojos Sonrientes: copiar código del emoticón, el significado de emoji