REVISEM LES DENTS

Dimarts passat, les Estrelles vam rebre la visita de treballadores dels serveis d’odontologia de la xarxa de centres d’atenció primària enviades pel Departament de Salut. Aquest curs, els alumnes de 4 anys s’han incorporat al programa de promoció i prevenció de la salut, de manera que van venir a l’escola a fer-nos una revisió bucodental. A més a més de revisar-nos les dents, també ens van explicar de quina manera hem de tenir cura de les nostres dents, com les hem de netejar, però també quins aliments són millors per mantenir-les sanes i fortes.

TENIM CURA DEL NOSTRE HORT

Les Estrelles som les encarregades de tenir cura de l’hort d’Infantil. Tenim una gran responsabilitat i estem molt emocionades amb aquesta tasca.

Fa uns dies vam iniciar l’activitat tot posant a punt la terra i ara, ja hem passat a l’acció plantant les nostres primeres verdures.

Veureu que hi hem posat una malla i és que hem de vigilar amb els ocells que viuen als arbres del pati, perquè sembla que, quan no hi som, baixen a menjar-se les coses que tenim plantades a l’hort! És per això, que ja ens hem posat a pensar de quina manera podríem construir un espanta-ocells. En breu, us l’ensenyarem…

PROJECTE “TORNADOS”

Els nens i nenes de la classe de les Estrelles hem iniciat la nostra investigació sobre els Tornados. Durant aquests dies, i amb el suport de les famílies, alguns nens i nenes han portat diferents materials, objectes i maquetes per ajudar-nos a entendre el moviment circular, en espiral ascendent, que fa l’aire quan es forma un tornado.

També hem experimentat en primera persona com s’han de trobar una massa d’aire molt calent i humit (classe de 4 anys A) i una altra massa d’aire fred i sec (classe de 4 anys B) per tal que es crei un tornado.

Ens podeu veure en acció AQUÍ

LA NOSTRA CASTANYADA

Hola famílies. Avui hem passat un dia molt diferent a l’escola; hem celebrat la castanyada, i ho hem fet amb diferents tallers de la tardor que ens han preparat l’equip d’infantil. Els Sols, les Estrelles i les Llunes ens hem barrejat per fer diverses activitats com el bingo de la tardor, danses i balls, teatre, baldufes, corones de Halloween, pasta de sal i brotxetes de fruita. Ens ho hem passat d’allò més bé.

Després hem rebut una visita molt esperada. La castanyera!!! Ha vingut de la muntanya a explicar-nos una miqueta com recull les castanyes, i nosaltres li hem cantat les cançons de la tardor que li havíem preparat!

I per acabar ens hem menjat les castanyes calentetes plegats al pati!

Que acabeu de passar una bona castanyada, famílies!

Vídeos colònies Can Ribas curs 23/24

Hola famílies! Voleu veure com de bé ens ho vam passar les Llunes i les Estrelles durant les colònies a Can Ribas?

Aquí teniu un petit resum de la nostra estada. Esperem que ho gaudiu tant com ho vam disfrutar nosaltres!

Bon cap de setmana famílies.

CAN RIBAS LLUNES 2023

CAN RIBAS ESTRELLES 2023

LES ESTRELLES TAMBÉ SOM DE COLÒNIES

Avui ha estat un dia molt intens, ple d’activitats, de descobertes i de mil i una aventures: ens hem endinsat al bosc on hem seguit la pista a alguns animals, hem visitat la granja amb les seves cabres, gallines i un porquet una mica malcarat. La pluja ens ha anat acompanyant a estonetes durant la tarda, però així i tot hem pogut gaudir de tot el que teníem previst, fins i tot del joc de nit i la discoteca.

Ara ja fa una estoneta que som al llit i esperem passar una bona nit.

Bona nit, descanseu famílies que a nosaltres demà encara ens esperen moltes més aventures!

ESPIRALS

Fa uns dies, l’alumnat d’Infantil es va trobar les aules lleugerament canviades. Les parets i els terres de les aules i dels passadissos eren plens d’espirals!

Què havia passat? Per què l’escola era plena d’aquelles formes?

La curiositat dels infants els va fer recórrer els espais, observar, resseguir amb el dit i compartir entusiasme, però sobretot va servir per posar en comú sabers, tot fent un llistat de coses conegudes amb forma d’espiral. La llista dels més petits va ser una mica curta, en canvi, els més grans han trobat tot de coses ben diferents que tenen forma d’espiral. A partir de totes aquestes coses, cada grup triarà el tema del seu projecte d’aula, és a dir, del tema del qual en vol continuar investigant i aprenent. D’aquesta manera, a Infantil vetllem perquè l’alumnat faci una construcció de l’aprenentatge amb sentit, que connecti amb l’entorn, amb els seus interessos de manera significativa i amb funcionalitat.

Al llarg d’aquests dies, i com a introducció, hem proposat als infants dibuixar i pintar espirals amb materials ben diversos.

LES CLASSES D’ART A INFANTIL

És important crear situacions d’aprenentatge que ajudin l’alumnat a desenvolupar el seu potencial creatiu, així els dotem d’eines que els ajudin a millorar les seves habilitats socials i comunicatives. Per això dins l’aula d’art, valorem el procés creatiu i no tant  el resultat final. D’aquesta manera, posem el focus en les estratègies que desenvolupa cada un dels infants a l’hora d’adquirir aprenentatge.

Al llarg d’aquesta setmana, ens hem endinsat en la descoberta d’alguns elements característics de la tardor com poden ser algunes fruites i els colors de les fulles. Hem tocat, olorat, tastat i observat, abans de dibuixar i pintar tot el que veien els nostres ulls.

ELS AMBIENTS A EDUCACIÓ INFANTIL

Famílies, estem molt contents de poder-vos presentar els ambients d’aquest curs 23-24.

Enguany, es duran a terme un cop per setmana tots els dimecres a la tarda, de manera que  els nens i nenes podran escollir quin ambient volen fer i gaudir d’aquesta proposta amb els seus companys i companyes no només de curs, sinó també d’etapa.

Com que el treball per ambients està directament relacionat amb totes les àrees i situacions d’aprenentatges dins de l’escola, considerem que és un projecte global i interdisciplinari que ens permet oferir al nostre alumnat uns espais d’aprenentatge significatius i que a la vegada ens permet: fomentar l’educació internivells, fomentar l’aprenentatge i les relacions entre iguals, desenvolupar hàbits socials, expressar sentiments i sensacions lliurement i fomentar el respecte entre les persones i els materials.

Els ambients d’aquest curs són:

  • Ciència 
  • Circulació Vial
  • Construccions
  • Daina Talent
  • Llum
  • Minimons
  • Vida quotidiana

A continuació podeu veure un resum amb algunes fotografies d’aquesta primera jornada d’ambients! Esperem que les gaudiu tant com els vostres fills i filles fent-los!

ENGEGUEM LA PSICOMOTRICITAT!

Els Sols, Les Estrelles i les Llunes comencen la Psico

Aquesta darrera setmana les Llunes, les Estrelles i Els Sols hem començat a fer Psico!

La Psicomotricitat consta d’unes propostes atractives en un entorn estimulant, ple d’afecte, confiança i seguretat, on a través de l’activitat espontània i lúdica, cada nen i nena construeix els seus propis aprenentatges a partir de la interiorització de l’experiència corporal i motriu, alhora que interacciona amb els altres companys i companyes i desenvolupa les seves capacitats de relació i expressió i desenvolupa la seva personalitat. A través del joc i el moviment els infants van creant eines per desenvolupar les seves habilitats socials i comunicatives. Aprenent a respectar als companys i companyes, a respectar el material, a compartir, a respectar el torn, ajudar-se i a demanar ajuda, entre d’altres.

I a més a més ens ho passem super bé!

Bon cap de setmana famílies!