L’HORA DEL CONTE!

A Educació Infantil li donem molta importància al fet d’explicar contes i que els infants tinguin moments i espais per mirar-ne de manera relaxada i còmode.

Abans de començar amb la proposta d’avui, volem compartir amb vosaltres un fragment d’un article escrit al “Criatures” (suplement pedagògic del diari Ara) titulat : “Els contes, un bon recurs”. Aquest article el van escriure les logopedes Aina Moratinos i Mariona Herrera (26/05/2018) , on exposen els beneficis que aporten els contes:
“Quan llegim un conte a un infant, a més de compartir amb ell una estona agradable, afavorim l’aprenentatge i l’adquisició d’habilitats bàsiques per a un bon desenvolupament. Aquesta activitat també ajuda desenvolupar la comunicació oral, adquirir vocabulari nou i millorar la comprensió, l’aprenentatge i l’ús d’estructures sintàctiques més complexes, així com el desenvolupament gramatical. També millora la capacitat d’escolta i atenció, així com el desenvolupament d’aspectes bàsics de la comunicació com la participació activa i el torn de paraula.
A més,afavoreix la imaginació, la creativitat i la gestió d’emocions. També permet descobrir i comprendre el món que ens envolta, ja que possibilita la identificació amb els personatges. Un altres aspecte que cal destacar del treball amb contes és que desperta l’interès per la lectura i fomenta l’hàbit. Tot això facilitarà que en el futur els infants puguin gaudir-ne i aprofitar-la com a font d’aprenentatge i plaer.”
Després d’aquesta reflexió us animem, que a casa, busqueu moments per explicar contes i que faciliteu espais per a que la canalla pugui gaudir de contes.

A continuació trobareu la narració de dos contes, que tenen tant la intenció d’entretenir com de transmetre valors positius.

En el primer conte que us proposem: “Al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: Megapower! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal… Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què” .

“MAX I ELS SUPERHEROIS”

 Un llibre “PerPensar” i per aprendre a valorar i estimar una mica més a qui, amb la feina de cada dia, intenta fer la vida més fàcil als que estima. Perquè hi ha dies que realment som tots un superheroi, oi?

En la segona narració: ” L’Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s’encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l’Alba pateix i s’espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d’orella què pot fer quan s’enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades.”

“TINC UN VOLCÀ”

Aquest, vol ser un conte que ajudi a petits i grans a adonar-se de quan puja aquest foc per l’interior, sabent que sempre tenim un recurs poderosíssim per controlar i canalitzar aquesta ràbia que és la respiració. Prendre distància, respirar, adonar-nos que estem perdent el control… i recuperar-lo.

Esperem que aquestes propostes us agradin i us animem a trobar moments i espais per a la lectura. No cal saber llegir per gaudir d’un conte i així crear un hàbit positiu.