ENGLISH TIME!

Good morning little girls and little boys! How are you today?

Benvolgudes famílies,
Tots, fills i pares som a casa i, malauradament, és possible que aquesta situació duri bastant temps. Estem buscant i imaginant maneres de treballar l’anglès. N’hem pensat una. A veure que us sembla.

És una proposta per a tota la família. Per a tots els que sou a casa i aquest dies no en podeu sortir.

Us ho proposem perquè pensem que, en una situació tan complicada de gestionar com l’actual, uns deures per a tota la família poden ser més simples d’organitzar i més fàcils de mantenir com a rutina diària. Però també, perquè estem convençuts que aprenem junts. Junts a l’escola amb els companys, junts a casa amb la mare i el pare, amb els germans i les germanes. Totes les coses que un dia sabrem fer sols les vam aprendre, abans, un dia en que ho vam poder fer amb altres.

La proposta que us fem és la següent:
Que cada dia organitzeu una activitat durant la qual tota la família hagi de parlar en anglès. Una activitat senzilla en la que tots, cadascú al seu nivell, usi la llengua. Una activitat de la que en sigueu protagonistes. El que us suggerim és que parleu en anglès, que parleu en anglès entre vosaltres. Fent què?

Intenteu pensar coses que us podeu dir entre vosaltres mentre esmorzeu, dineu o sopeu, per exemple demanar l’aigua. Penseu una cançó, apreneu-la tots i al final canteu-la junts. Etiqueteu en anglès espais de la casa i intenteu, cada cop que algú hi passi, que en digui el nom. Jugueu una estona junts a memory, a bingo, etc…
Compteu cadascú el que vulgui, el nombre de plats que hi ha a taula, de cadires que hi ha a casa, de rajoles que hi ha al passadís, i dieu-ne el resultat als altres. Que tothom tothom digui quina roba porta i/o de quin color és.
O fins i tot que feu tots junts l’acting out d’un conte de Peggy o Ready ja treballat a l’escola.

L’activitat que vulgueu. La que més us agradi. Una que nosaltres us hem proposat, una que vosaltres us inventeu. L’objectiu és que cada dia digueu algunes coses en anglès, que mantingueu petits diàlegs en anglès, que useu alguna estona, alguna vegada, l’anglès. Deures per a tots, per a utilitzar la llengua entre tots, per parlar-la junts.

Una manera d’organitzar-ho seria que cada vespre penséssiu una activitat per al dia següent, que durant l’endemà la féssiu, la practiquéssiu, i que al vespre en parléssiu, reviséssiu com ha anat. I si considereu que encara no funciona prou bé, que la repetíssiu més d’un dia.

Finalment, quan l’hàgiu practicada, repetida i la considereu mínimament apresa, us proposem que la graveu amb el mòbil i la compartiu (amb nosaltres les mestres), amb altres famílies, amb els cosins, amb els avis, especialment amb els avis. Que vegin i escoltin el que sabeu dir, el que heu après a dir. Em podeu enviar el què vulgueu al meu mail lgarrido@daina-isard.cat
Us adjunto alguns vídeos i/o àudios i també un parell de webs d’on podeu treure un munt de recursos per inspirar-vos.

Una abraçada i cuideu-vos molt.

Sols

02 big book PeggyDaddy

Estrelles

Llunes

Recursos interessants:

El portal Edu365 a Infantil, Anglès.  Cliqueu Aquí.

El portal de Super Simple Learning. Cliqueu Aquí.

El canal de youtube de Cosmic Kids, relaxació, mindfullness i ioga en anglès. Cliqueu Aquí.