ELS AMBIENTS A EDUCACIÓ INFANTIL

Famílies, estem molt contents de poder-vos presentar els ambients d’aquest curs 23-24.

Enguany, es duran a terme un cop per setmana tots els dimecres a la tarda, de manera que  els nens i nenes podran escollir quin ambient volen fer i gaudir d’aquesta proposta amb els seus companys i companyes no només de curs, sinó també d’etapa.

Com que el treball per ambients està directament relacionat amb totes les àrees i situacions d’aprenentatges dins de l’escola, considerem que és un projecte global i interdisciplinari que ens permet oferir al nostre alumnat uns espais d’aprenentatge significatius i que a la vegada ens permet: fomentar l’educació internivells, fomentar l’aprenentatge i les relacions entre iguals, desenvolupar hàbits socials, expressar sentiments i sensacions lliurement i fomentar el respecte entre les persones i els materials.

Els ambients d’aquest curs són:

  • Ciència 
  • Circulació Vial
  • Construccions
  • Daina Talent
  • Llum
  • Minimons
  • Vida quotidiana

A continuació podeu veure un resum amb algunes fotografies d’aquesta primera jornada d’ambients! Esperem que les gaudiu tant com els vostres fills i filles fent-los!

ELS SOLS VISITEM L’ESCOLA

Aquesta setmana els nens i les nenes dels Sols, hem anat a fer una mini excursió per l’escola per poder conèixer espais i sobretot a les persones que formen part del nostre dia a dia i que ens acompanyaran durant tots els anys que estiguem aquí!

Durant aquesta visita hem pogut conèixer a la Silvia, la Marta i l’Eugènia de secretaria, a l’Albert que ens ve a buscar quan hem de marxar fora d’hores i a la Rosalia i la Pepi de la cuina! A totes elles també els agrada molt rebre la nostra visita!

Hem fet una parada a la peixera dels nens i nenes de primer i hem pogut passejar pels passadissos de primària i fins i tot hem entrar a una de les seves aules!

També hem parat a l’olivera, on hem aprofitat per fer-nos una foto tots plegats que per cert, ha quedat xulíssima!

Ens ho hem passat molt bé i ens hem portat molt bé! Mica en mica anirem descobrint tots i cada un dels racons de la nostra escola!

ENGEGUEM LA PSICOMOTRICITAT!

Els Sols, Les Estrelles i les Llunes comencen la Psico

Aquesta darrera setmana les Llunes, les Estrelles i Els Sols hem començat a fer Psico!

La Psicomotricitat consta d’unes propostes atractives en un entorn estimulant, ple d’afecte, confiança i seguretat, on a través de l’activitat espontània i lúdica, cada nen i nena construeix els seus propis aprenentatges a partir de la interiorització de l’experiència corporal i motriu, alhora que interacciona amb els altres companys i companyes i desenvolupa les seves capacitats de relació i expressió i desenvolupa la seva personalitat. A través del joc i el moviment els infants van creant eines per desenvolupar les seves habilitats socials i comunicatives. Aprenent a respectar als companys i companyes, a respectar el material, a compartir, a respectar el torn, ajudar-se i a demanar ajuda, entre d’altres.

I a més a més ens ho passem super bé!

Bon cap de setmana famílies!

ENCARREGATS DEL MENÚ!

Hem començat un nou curs ple de nous objectius, reptes i noves experiències

Cada dia al matí ens organitzem. Com a Llunes som els responsables d’informar a la resta de cursos del menú diari i de posar el pati a punt per sortir. També ens encarreguem de deixar les taules netes i ajudar a repartir.

Els encarregats del menú, van a cada a aula a explicar que hi ha per dinar. D’aquesta manera estem potenciant aptituds i donant eines per l’expressió oral, alhora que informem del menú a tot l’alumnat. És un càrrec que agrada molt de fer.

No podíem començar millor el curs!

SEGONA SETMANA DELS SOLS

Aquesta setmana, els nens i nenes dels Sols hem continuat amb el nostre procés d’adaptació! Hem començat amb les especialitats i cada dia hem anat coneixent una mica més a les mestres que ens acompanyaran tot el curs i les seves aules! Cada dia estem menys enyorats, encara que el comiat del matí a vegades ens costi una mica.

Hem començat a fer racons de ciència i hem conegut a la titella de la classe! La setmana que ve, farem un volta per l’escola per conèixer una mica més els diferents espais que aquesta té!

Molt bon cap de setmana, famílies! Gaudiu i descanseu molt!

PRIMERA SETMANA DELS SOL

Primera setmana superada!

Famílies, estem molt contentes de poder-vos dir que l’adaptació dels Sols està sent molt tranquil·la i plàcida! Sembla que hagin vingut a l’escola des de sempre!

L’entrada als matins és molt fluida i relaxada i podem atendre a tots i cada un dels infants que en algun moment o altre necessiten el nostre acompanyament. Tot i que veiem alguna llàgrima, els somriures i les rialles són els sons que més predominen.

Destaquen per ser dos grups molt espavilats amb uns molt bons hàbits de base, anem al lavabo de forma tranquila i ordenada i ja hem pogut començar a fer algunes activitats que normalment fem més endavant! Aquests dies hem pogut conèixer altres espais de l’escola i fins i tot hem fet una mica de música i de psicomotricitat!  Els encanta dinar al menjador i mengen molt i molt bé! 

Molt bon cap de setmana llarg famílies, aprofiteu per descansar i per passar temps junts, la tornada sempre és una mica més complicada, però segur que de seguida tornem a la rutina!

A Fun Science Adventure: Elephant Toothpaste and Amazing Light Experiments!

Get ready for an exciting science adventure! Recently, the 4th ESO students organized a cool Science event for us, the K5 students. We had a blast making “Elephant Toothpaste” and saw mind-blowing light experiments in the school gym.

We started with a super fun experiment called “Elephant Toothpaste.” The 4th ESO students mixed special ingredients, and guess what happened? It created a huge foamy explosion that looked like toothpaste for elephants! We were amazed by the colors and bubbles. It made us love science even more!

Next, we went to the gym and saw some really cool light experiments. It was like magic!

Our science adventure with the 4th ESO students was a blast! We had so much fun with the Elephant Toothpaste and the amazing light experiments. They made us curious and excited about science. We’re grateful to the 4th ESO students for showing us how cool science can be. We can’t wait for more experiments and discoveries in the future!

Exploring Science and Rainbows with Smarties and Water in K3

Have you ever wondered how colors mix and move? In K3, we recently conducted a science experiment that involved Smarties and water, and we were thrilled with the results. Our aim was to observe how the colours in the Smarties faded and migrated, forming a beautiful rainbow of hues.

To conduct the experiment, we placed Smarties in a circular pattern on a white plate and added a few drops of water. As the water spread, the colors on the Smarties started to dissolve and mix. We observed how the water changed colour as it picked up the pigments from the Smarties, and how the colours migrated from the Smarties to the surrounding water.

We were amazed by how the colors blended and created new shades, just like a rainbow. We even remembered the names of the colors as we watched them dissolve and mix. It was so much fun to see the different colours emerge and change over time.

This experiment was not only entertaining, but it also helped us understand the science behind color mixing and migration. It was a great way to explore science and learn something new while having fun.

Discovering Nature’s Inhabitants: Our School’s Bughotel Project

 

We’re thrilled to announce that a group of 6th graders recently built in Science a bughotel and hung it up in front of the vegetable gardens of K3, K4 and K5 at our school. They also took the time to explain the concept to their younger peers in K3, K4, and K5. The bughotel was designed to attract a variety of insects, larvae, and caterpillars, and we’re eagerly anticipating the arrival of these new hosts.

The students put a lot of thought and effort into creating this bughotel, and their enthusiasm for learning about nature and its diverse inhabitants is truly inspiring. We believe that hands-on learning experiences like this can help students develop a deeper understanding and appreciation of the world around them.

We’re excited to see what kinds of creatures will call our bughotel home and look forward to observing and learning from them. Stay tuned for updates on the exciting new guests of our bughotel!