COM ES VA FORMAR L’UNIVERS?

Les Llunes hem començat a treballar el projecte de “la lluna i l’espai”. Per tal de dur a terme aquest projecte haurem d’anar responent diferents preguntes que ens ajudaran a guiar les activitats d’aprenentatge. La primera pregunta ha sigut: “com es va formar l’univers?”. Per poder respondre aquesta qüestió hem realitzat una activitat manual i sobretot visual per tal d’entendre el Big Ban.

Primer, amb plastilina vam fer boletes de diferents colors que representaven matèria diversa. La vam concentrar dins un globus que posteriorment vam omplir d’aigua. Per tant, teníem tota la matèria concentrada en un punt, preparada per explotar i formar l’univers. Amb un punxó vam recrear el Big Ban i la matèria es va escampar per l’espai. Per finalitzar l’activitat, vam ajuntar totes les boletes grogues reproduint el sol, les blanques representaven la lluna, i la terra la vam fer ajuntant boles verdes i blaves.

D’aquesta manera ens vam fer una idea de com es va formar l’univers. Cal destacar que científicament no és del tot correcte però ens ha ajudat a representar visualment i mentalment l’origen de l’univers.