PECES I ENCAIXOS

Almenys un cop per setmana, els nens i nenes dels Sols gaudim d’una estona de racons de peces i encaixos perquè ens encanta i perquè ens ofereix un munt d’avantatges en el nostres desenvolupament. Les peces i les construccions:

  1. Afavoreix l’adquisició de conceptes com la mida (grans i petits, alts i baixos, curts i llargs) i identifiquen diferents formes geomètriques.
  2. També s’adquireixen conceptes una mica més complexos. La simetria o la proporció; la resistència, en termes de la duresa dels materials, o la solidesa i la consistència de les estructures que construeixen; I l’equilibri, aprendre com s’han de disposar els blocs o peces de manera que es sustentin a les anteriors, que exerceixen com a base, sense caure, ni aprendre com es contraresten els cossos sotmesos a certes forces entre si.
  3. Afavoreixen el desenvolupament intel·lectual, emocional i cognitiu.
  4. Els jocs de construcció ajuden a entendre que perquè les coses funcionin correctament, cal respectar certes regles físiques. Això els ajudarà en el futur a enfrontar-se amb més èxit a situacions de la vida quotidiana i complir millor els estàndards.
  5. Fomenten la creativitat i l’estimulació mental.
  6. Ajuden a desenvolupar el concepte de treball en equip. Els jocs de construcció són ideals per practicar amb germans o amics. Gràcies a això, aprendran a relacionar-se socialment amb altres infants i tenir una visió col·laborativa i participativa d’un objectiu comú.
  7. Són un reforç ideal per a l’autoestima i la seguretat, quan aconsegueixen la construcción desitjada