EI 5 ANYS: EXPERIMENT CIÈNCIA

Aprofitant que durant aquest mes de març hem tingut molt pocs dies de sol, en una de les sessions de ciència els nens i nenes de les llunes vam fer un experiment sobre els núvols i la pluja.

Aquest experiment és senzill, ràpid i amb un resultat sorprenent. Vam reproduir el fenomen de la pluja de manera simple i visual fent servir escuma d’afaitar, aigua i colorant. Els núvols es formen quan el vapor d’aigua s’eleva en l’aire. Quan el vapor colpeja l’aire fred, es converteix en gotes d’aigua o cristalls de gel. Aquestes diminutes gotes d’aigua flotant a l’aire s’ajunten per formar núvols. Quan els núvols s’omplen d’ aiguai no la poden contenir més, l’aigua torna a caure a terra en forma de pluja.

Al realitzar experiments d’aquest tipus fomentem la curiositat, creativitat, desenvolupament del pensament crític i formulació d’hipòtesis, aportant valor a l’autonomia, autoestima i reconeixement personal. Descobrint i reconeixent l’entorn i sentint-se part d’un tot.

 

Ens encanta fer ciència!