EL COLOR VERMELL

Bon dia Sols,

Engeguem un nou dia, esteu preparats?

Al llarg dels últims dies d’escola, el projecte dels bombers ens va portar a iniciar un treball sobre el color vermell.   Al taller de plàstica vam experimentar amb aquest color. Com? Vam omplir una làmina de pintura vermella i de mica en mica li vam anar afegint altres colors per veure com es barrejaven. També vam jugar amb diferents materials per veure com escampaven la pintura, pinzells, esponges, goma Eva, raspalls, … Fins i tot algú hi va posar els dits!

Un cop sec el nostre quadre, cadascú va dibuixar un bomber en un full de paper i el vam enganxar a sobre, com si apagués un foc molt gran.  Desitgem poder-vos ensenyar els quadres aviat, quan tornem a l’escola!

Mentrestant, us proposem un seguit de jocs i activitats per tal de reforçar el treball del color vermell, i els altres colors, des de casa:

  1. Teniu els ulls ben oberts? Doncs busqueu coses per casa que siguin de color vermell i demaneu a les famílies que us facin una fotografia amb cada objecte.  També podeu intentar fer les fotografies vosaltres mateixos amb l’ajut de la família.
  2. Fem una llista de coses de color vermell, tipus “concurs de l’1, 2, 3” (el recordeu famílies?), a veure quantes coses sou capaços de dir!
  3. Busqueu a internet imatges de les coses vermelles que heu dit en el joc anterior. Si les imprimiu, les podreu dur a l’escola quan ens deixin tornar i tots junts podrem fer un mural preciós tot de color vermell.
  4. Teniu peces de construcció a casa? Cotxets, pius, … Podeu classificar els objectes per colors.
  5. En aquests enllaços hi trobareu un munt de jocs interactius per treballar els colors: https://clic.xtec.cat/projects/jocolors/jclic.js/index.html i  https://clic.xtec.cat/projects/colors3/jclic.js/index.html
  6. I finalment, una cançó en anglès per aprendre els colors: https://www.youtube.com/watch?v=aMTIm-D1l54