PROJECTE “LA LLUNA”

Els nens i nenes d’EI 5 anys van decidir aprendre coses de l’element que dona nom al seu curs: LA LLUNA

Per fer-ho, van recopilar tot d’informacions referents a la lluna i les van dur a l’escola per parlar-ne amb els companys i les mestres. Així, tot comparant informacions i observant imatges i videos trobats a internet, van anar donant resposta a moltes de les preguntes que s’havien plantejat en un començament. Algunes eren referents a la lluna i d’altres a elements relacionats com ara el Sol, la Terra i els planetes. Algunes d’aquestes preguntes eren: Per què veiem la lluna de diferents formes? Què son les taques fosques de la lluna? El Sol dona voltes al voltant de la Terra? Com podem veure la lluna de més aprop?

A través d’alguns videos vàrem conèixer el Sistema Solar i vàrem veure com la lluna sempre acompanya la Terra i no marxa amb els altres planetes i com experimenta diferents fases en funció de la llum del Sol. Aquí teniu alguns d’aquests videos:



I gràcies a una bola de porexpan (lluna) i un focus de llum (Sol) vàrem experimentar amb les diferents fases de la lluna.

Vàrem parlar de les taques de la lluna i en saber que eren cràters, vàren experimentar amb pilotes i van crear cràters en una superfície plena de farina.

També hem après que el telescopi seveix per observar l’espai i poder veure de més a prop la lluna, els planetes i les estrelles. I al pati ens hem fet fotos amb un telescopi de veritat que ens ha permès, tot i ser de dia, observar el cel.

I finalment, ens hem disfressat d’astronautes i hem clavat la bandera de l’escola a la lluna, amb un bonic fons ple d’estrelles fet pels nens i nenes d’EI 4 anys, que com el seu nom indica, han treballat les estrelles!

Deixa un comentari