Nadal ja és aquí!

Ja tenim el Nadal aquí i avui ha sigut un dia molt especial.

Avui era el dia del gran recapte d’aliments i de bon matí hem pujat dalt a la secretaria de l’escola a deixar tots aquells aliments que havíem portat per les persones que més ho necessiten. Hem aprofitat per reflexionar una mica sobre la solidaritat i les persones que més ajuda necessiten.

I després del pati hem anat a la recerca del tió! Amb aquesta pluja no teníem clar si el trobaríem o si hauria vingut o no. Per això hem decidit fer una volta per dins l’escola a veure si hi havia sort… I… Sí!!! Ha vingut! Aquest any l’hem trobat a dins de l’espai Vitruvi. Estava a sota d’una taula per amargar-se de la pluja.

Ara ens tocarà donar-li menjar i que creixi força perquè pugui cagar en fort!!!

Tallers de Santa Cecília

El divendres passat vàrem viure una tarda diferent i molt musical! Els alumnes de 6EP van venir a realitzar uns tallers musicals a cada aula per celebrar Santa Cecília.

Va ser una activitat molt interessant i divertida! Vam cantar, ballar, pintar instruments, jugar a la campaneta fa ning-nong… Gràcies alumnes de 6EP!!!

I visca la música!

SANTA CECÍLIA 2019

Avui és Santa Cecília, patrona de la música, i per celebrar-ho hem realitzat diverses activitats musicals durant tota la setmana.

Una roda d’instruments, un concert de piano i clarinet i música al pati, són algunes de les activitats que hem realitzat.

A més a més, avui a la tarda, realitzarem una gimcana musical per part dels alumnes de 6EP. Dilluns us explicarem com ha anat i podreu veure totes les fotos de la gimcana al blog!

Visca la música!!!

 

 

 

TEA TIME!

Fa uns dies, les Estrelles, vam rebre un correu d’una periodista anglesa, l’Angela Huth. Ens explicava que el diari britànic,”The Times” li havia encarregat una vídeo-guia turística de Londres, però que com que té molta feina no ho podia fer sola. Per això, ens va demanar ajuda, ja que havia vist en el bloc de l’escola que estaven treballant London i va pensar que podíem ser uns bons i bones ajudants.

Per fer un bon treball i que la guia quedi molt professional, cal investigar i estudiar, tant els llocs més característics de la ciutat com els seus costums. De tant en tant, a través d’e-mail, rebem encàrrecs de què cal conèixer, de part de l’Angela.

Un dels costums més coneguts dels anglesos, és el  “Tea time”, per això , avui hem pres el té al cole. De fet no hem begut té de veritat, ja que no podem per la teïna, sinó que ho hem simulat prenent meta o camami·la. D’aquesta manera hem experimentat que és això de fer l’hora del te.

QUÈ FA UN ARQUITECTE?

Aprofitant que estem fent el Projecte de London, uns pares de dues Estrelles, van venir a explicar-nos la feina d’arquitecte. A partir de la torre del rellotge de la casa del Parlament londinenc, coneguda com a Big Ben, les Estrelles hem après tot allò que cal per construir un edifici.

El resultat d’aquest aprenentatge és la construcció d’una maqueta d’aquesta torre. Ens han quedat genials!

Moltes gràcies Pep i Salva per preparar-nos aquesta activitat tan productiva!

LES CASES DEL PARLAMENT

El rellotge de les Cases del Parlament, conegut com a Big Ben, és una de les imatges més famoses de Londres i un dels símbols principals de la ciutat.

És per això que les Estrelles hem volgut realitzar una acció educativa interdisciplinària sobre aquest edifici, destacant aspectes característics de Londres com pot ser el color vermell.

Vam començar pintant i posteriorment retallant, amb punxó, les figures geomètriques planes més bàsiques, treballant així i afiançant conceptes matemàtics. El fet de retallar amb punxó permet estimular la psicomotricitat fina, destresa essencial per adquirir un bon ús del material escriptor. Amb aquestes figures vam muntar el Big Ben, que el vam enganxar en una làmina juntament amb el Parlament.

Paral·lelament a la classe de Llenguatge Plàstic, vam pintar un fons blau en una làmina i vam enganxar una foto, que vam pintar a sobre, de l’edifici del Parlament britànic.

En una altra sessió de Plàstica, vam fer una activitat de creativitat, on vam experimentar amb pintures, diferents materials i textures variades, per acabar creant una composició a on destacaven tres colors característics londinencs com són el vermell, el blau i el blanc.  Aquesta composició va servir com a fons  per escriure “Londres” com a títol dels nostres quadres i treballar l’escriptura de manera globalitzada.

Estarem encantats que vingueu a veure les nostres obres londinenques, que estan penjades als passadissos de l’edifici d’Educació Infantil, qualsevol dimecres a partir de les 17h.

 

 

 

 

HA VINGUT L’ÀVIA CASTANYERA!

Avui a la tarda ens ha visitat la Castanyera!!!!!!! Ha baixat de la muntanya per portar-nos unes castanyes boníssimes. Com que som molts nens i nenes, l’ha ajudat el Siscu, que ha torrat castanyes per tothom. Moltes gràcies Castanyera i Siscu per fer-nos unes castanyes tan bones!!!!!

TALLERS DE LA TARDOR

A Educació Infantil, hem aprofitat que celebrem la Castanyada, per fer els Tallers de la Tardor. Dividits en diferents grups on hi havia alumnes de totes les classes, hem fet tallers, que ens han permès conèixer i experimentar els trets més característics d’aquesta Estació de l’any. Hem après moltes coses passant-nos-ho d’allò més bé!

 

Primer dia de colònies de les Estrelles..SUPERAT!

Avui les Estrelles ens ho hem passat molt bé! Hem descobert el món màgic dels contes i hem ajudat als tres porquets a construir la casa de maons. Després de recuperar forces sopant a tocat estrenar els lots en el jon de nit! I ara anem a dormir…Bona nit!