QUÈ FA UN ARQUITECTE?

Aprofitant que estem fent el Projecte de London, uns pares de dues Estrelles, van venir a explicar-nos la feina d’arquitecte. A partir de la torre del rellotge de la casa del Parlament londinenc, coneguda com a Big Ben, les Estrelles hem après tot allò que cal per construir un edifici.

El resultat d’aquest aprenentatge és la construcció d’una maqueta d’aquesta torre. Ens han quedat genials!

Moltes gràcies Pep i Salva per preparar-nos aquesta activitat tan productiva!

LES CASES DEL PARLAMENT

El rellotge de les Cases del Parlament, conegut com a Big Ben, és una de les imatges més famoses de Londres i un dels símbols principals de la ciutat.

És per això que les Estrelles hem volgut realitzar una acció educativa interdisciplinària sobre aquest edifici, destacant aspectes característics de Londres com pot ser el color vermell.

Vam començar pintant i posteriorment retallant, amb punxó, les figures geomètriques planes més bàsiques, treballant així i afiançant conceptes matemàtics. El fet de retallar amb punxó permet estimular la psicomotricitat fina, destresa essencial per adquirir un bon ús del material escriptor. Amb aquestes figures vam muntar el Big Ben, que el vam enganxar en una làmina juntament amb el Parlament.

Paral·lelament a la classe de Llenguatge Plàstic, vam pintar un fons blau en una làmina i vam enganxar una foto, que vam pintar a sobre, de l’edifici del Parlament britànic.

En una altra sessió de Plàstica, vam fer una activitat de creativitat, on vam experimentar amb pintures, diferents materials i textures variades, per acabar creant una composició a on destacaven tres colors característics londinencs com són el vermell, el blau i el blanc.  Aquesta composició va servir com a fons  per escriure “Londres” com a títol dels nostres quadres i treballar l’escriptura de manera globalitzada.

Estarem encantats que vingueu a veure les nostres obres londinenques, que estan penjades als passadissos de l’edifici d’Educació Infantil, qualsevol dimecres a partir de les 17h.

 

 

 

 

HA VINGUT L’ÀVIA CASTANYERA!

Avui a la tarda ens ha visitat la Castanyera!!!!!!! Ha baixat de la muntanya per portar-nos unes castanyes boníssimes. Com que som molts nens i nenes, l’ha ajudat el Siscu, que ha torrat castanyes per tothom. Moltes gràcies Castanyera i Siscu per fer-nos unes castanyes tan bones!!!!!

TALLERS DE LA TARDOR

A Educació Infantil, hem aprofitat que celebrem la Castanyada, per fer els Tallers de la Tardor. Dividits en diferents grups on hi havia alumnes de totes les classes, hem fet tallers, que ens han permès conèixer i experimentar els trets més característics d’aquesta Estació de l’any. Hem après moltes coses passant-nos-ho d’allò més bé!

 

Primer dia de colònies de les Estrelles..SUPERAT!

Avui les Estrelles ens ho hem passat molt bé! Hem descobert el món màgic dels contes i hem ajudat als tres porquets a construir la casa de maons. Després de recuperar forces sopant a tocat estrenar els lots en el jon de nit! I ara anem a dormir…Bona nit!

 

 

PROJECTE MARC

Avui ens han vingut a explicar contes unes persones molt especials. Mestres Àvies Recuperadores de Contes (MARC) és una proposta de mestres jubilades que encara volen col·laborar en l’educació.

La seva visita ha estat molt agradable i hem gaudit amb els contes que ens han explicat.
També ens han ensenyat jocs de falda divertits.

Moltes gràcies !

ESPAIS D’APRENENTATGE

Avui hem realitzat la primera sessió d’ambients d’enguany. Els alumnes de 3, 4 i 5 anys hem pogut gaudir dels diferents espais d’aprenentatge.

Aquest curs els ambients han millorat i n’hem incorporat tres de nous: Mini mons, instal·lacions de joc i jocs de taula. 

    A partir del joc, els alumnes podran experimentar, descobrir coses noves, relacionar-se, comunicar-se, crear hipòtesis i establir vincles amb el seu entorn i la resta de companys d’Educació Infantil.

 

El nostre hort

Ja tenim preparat l’espai de l’hort per poder començar a plantar-hi diferents verdures i fruites durant tot l’any.

Cada curs es farà responsable d’una taula de cultiu determinada, aconseguint així que tots els alumnes aprenguin quin és el procés de creixement d’alguns aliments que tan bons són pel nostre cos. Esperem tenir bona collita!

L’espai de l’hort és d’aprenentatge i per tant s’ha de respectar i tenir-ne cura en qualsevol hora del dia.

RACONS MATEMÀTICS

Hem començat a fer desdoblaments! Aquests permeten a les docents realitzar activitats d’aprenentatge en petit grup, podent atendre qualitativament les necessitats individuals de cada infant.

En un dels desdoblaments, les Estrelles fem Racons Matemàtics, dels quals adquirim coneixements matemàtics a través de la manipulació de materials diferents. En un primer moment l’activitat és més lliure, per acabar sent més dirigida a través d’alguna indicació per part de la mestra, que permet treballar aspectes concrets.