Diada de Sant Jordi

Ahir, dia de Sant Jordi, tota l’escola vam anar a la Passió d’Olesa on vam celebrar els XXXII Jocs Florals i vam gaudir de l’obra de teatre de Sant Jordi que van realitzar els alumnes de 3ESO.
El Guillermo i la Paula van ser els representants d’infantil i van ser els encarregats d’entregar els premis als guanyadors dels Jocs Florals.
A la tarda, les famílies vàreu poder gaudir de les diferents activitats que havíem treballat durant el trimestre; danses, cançons i teatre.
Esperem que gaudíssiu molt de la Diada.

PESSIGOLLES PEL MÓN

Ahir l’Escola sencera va celebrar els Jocs Florals al Teatre de la Passió.

Els alumnes d’Ei hi van participar amb un vídeo amb el qual desitgen a tothom una bona Diada de Sant Jordi.

Esperem que us agradi!

MONES DE PASQUA

Aquest matí els alumnes d’Educació Infantil hem gaudit d’una de les activitats més dolces del curs: hem fet i decorat les nostres mones de Pasqua!

El nostre agraïment a la família Vadillo Ayora i a l’empresa Artipas per regalar-nos els pollets i les plomes amb les quals hem guarnit les mones. Gràcies.

Bona Setmana Santa a tothom. Descanseu, jugueu, correu i ens veiem a la tornada per encarar la recta final del curs.

LES ESTRELLES HEM ANAT AL TEATRE

Les Estrelles hem anat al Casal d’Olesa de Montserrat a veure una obra de teatre.  Des de les activitats que organitza l’Ajuntament de l’Escola va el teatre, avui hem gaudit de l’obra “Corre, trufa” de la companyia Pentina el gat, de la que hem après el valor de l’amistat i com afrontar situacions que ens generen por.

 

A LES ESTRELLES ENS HA VISITAT EL SEM

Avui les Estrelles, dins el projecte de Metges i Metgesses, hem rebut la visita de dos membres de la dotació d’Olesa de Montserrat del SEM (servei d’emergències mèdiques). Ens han vingut a explicar en què consisteix la seva feina i quines equipacions té l’ambulància amb la qual treballen.

Ens ha agradat molt la seva visita, hem après moltes coses de manera divertida i ens han deixat fer sonar les sirenes.

Moltes gràcies Francisco i Moha!

PRACTIQUEM GRAFIES!

Entre molts aprenentatges i coneixements, les Estrelles estem aprenent a escriure diferents grafies. Per tal de dur a terme un bon traç cal interioritzar els seus moviments i línies, per això és important practicar les diferents grafies utilitzant vàries tècniques i materials.

EXPERIMENTEM AMB EL FANG

Famílies d’EI 4 anys, si us preguntàveu perquè l’últim dia de plàstica les bates van arribar tan brutes a casa, ara veureu de ben a prop quina en va ser la causa.

A la sortida al MNAC ens van explicar que les escultures poden estar fetes de fang, així que hem dedicat una sessió de plàstica a experimentar amb aquest material. L’hem tocat, aixafat, mullat, … Hem fet servir diverses eines per tallar, estampar, … Tot plegat una classe d’allò més sensorial on hem gaudit a través del tacte.

FINALITZEM EL PROJECTE DE LES CAIXES!

Avui els alumnes de 4t d’ESO han baixat a l’espai d’Infantil a presentar-nos les caixes finalitzades.

Han treballat molt i avui hem pogut compartir una estona amb ells, on ens han explicat els materials que han fet servir, els colors amb què les han decorat i els elements que han incorporat per aconseguir caixes que es mouen, d’altres que s’obren, fins hi tot n’hi ha que s’encenen! … I sempre respectant les nostres idees.

Estem molt contents amb els resultats i aviat us convidarem a tots a gaudir de les nostres caixes. Ara, us fem un tastet amb aquestes fotografies.

Després hem pogut observar-les de més a prop, les hem tocat i hi hem jugat una estona.

Gràcies Laura Bosch, alumnes de 4t d’ESO i Laia i Paula, mestres de plàstica de Secundària, per fer possible aquest projecte. Gràcies per fer realitat amb les vostres mans, les nostres idees.

PROJECTE DELS METGES I LES METGESSES!

Un cop acabat el Projecte dels Pirates i les Sirenes, les Estrelles vam escollir un nou projecte. Per fer-ho, primer, vam realitzar una pluja d’idees de les temàtiques que més ens agradàvem per treballar i d’aquestes, a través d’una votació a mà alçada en vàrem escollir tres. Un cop teníem els temes finalistes, vam tornar a votar, però aquest cop utilitzant taps que els dipositàvem dins de la cistella corresponent al projecte que volíem. Un cop finalitzada la votació vam fer el recompte en veu alta per conèixer tots el resultat i saber quin serà el nou projecte.

D’aquesta manera, hem escollit el nou projecte de forma democràtica i hem adquirit conceptes matemàtics en el seu procediment.

El projecte que durem a terme serà el de Metges i Metgesses, ja podeu portar informació i material per l’aula, i així complementar l’aprenentatge sobre aquesta temàtica. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

VISITEM ELS COMPANYS DE 4T D’ESO

Avui les Estrelles hem pujat a les aules de plàstica  i de tecnologia de Secundària per veure com evoluciona el nostre projecte “I tu, què faries amb una Caixa?”.

Aquest projecte es va iniciar amb la visita de la Laura Bosch, que restaura antigues caixes de fusta per fer-ne mobles. Els alumnes de quatre anys van pensar quines altres coses podríem fer amb una caixa i els alumnes de 4t d’ESO ens ho estan construint. Entre les idees que van tenir hi ha un elefant, una casa per mascotes, una nevera, una font, un vaixell pirata, …

Avi hem compartit una estona amb els companys de 4t d’ ESO que ens han ensenyat els seus progressos. Gràcies nois, segur que quedaran maquíssimes!